понеділок, 29 листопада 2021 р.

Прем’єр-міністр України провів нараду для контролю виконання умов Меморандуму щодо врегулювання проблемних питань в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

 


25 листопада відбулася нарада щодо актуальних питань сталого проходження опалювального періоду 2022-2022 рр. та  виконання Меморандуму в частині оплати різниці в тарифах за використаний газ ТКЕ під головуванням Прем‘єр-міністра України.

У нараді взяли участь: Виконавчий директор АМУ О.В. Слобожан, голова НАК «Нафтогаз України» Ю.Ю. Вітренко, заступник Міністра фінансів Д.В. Улютін, заступник Міністра розвитку громад та територій Н.В.Хоцянівська, голова Держаудитслужби Г.В. Плис.
За інформацією Мінрегіону, у проекті змін до Державного бюджету України 2021 року (законопроєкт №6297 ) вже зареєстрована правка щодо виділення 512 млн грн субвенції для територіальних громад, індекс податкоспроможності яких менше 0,9.
За інформацією Держаудитслужби, перевірки теплопостачальних комунальних підприємств будуть завершені до 1 грудня 2021 року, що дозволить верифікувати обсяг коштів необхідний для відшкодування різниці в тарифах.
За інформацією НАК «Нафтогаз України», підготовлені зміни до Держаного бюджету на 2021 рік щодо формування спеціального фонду, за рахунок якого буде профінансовано різницю в тарифах, яка утворилася за період 2016-2021 рр.
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан надав Прем’єр-міністру України перелік підприємств теплопостачання, яким ТОВ «Нафтогаз трейдинг» виставив ціну близько 25 грн за 1 куб метр на обсяг газу, використаний для забезпечення теплопостачанням населення у жовтні, що перевищує встановлені газопостачальником обсяги, а також інформацію по підприємствам, в яких залишаються заблоковані рахунки.
Також на нараді обговорювалося питання укладання договорів на постачання природного газу з бюджетними установами. За інформацією НАК «Нафтогаз України» близько 1700 бюджетних організацій не закріплені ні за ПОН, ні за ТОВ «Нафтогаз трейдинг», тобто ці бюджетні установи користуються природним газом, вартість якого значно перевищує ціну 13,66 грн за 1 куб. метр, яка визначена Меморандумом.
У разі проблем укладання бюджетними установами з ТОВ «Нафтогаз трейдинг» договорів на постачання природного газу Асоціація міст України пропонує надавати інформацію на електронну пошту  o_garnik@auc.org.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар