понеділок, 29 листопада 2021 р.

Форум місцевих лідерів Європейського Союзу – Східного партнерства 2021 року

 


7 грудня в онлайн-форматі відбудеться Форум місцевих лідерів Європейського Союзу – Східного партнерства 2021 року. Цього року захід буде присвячений темі «Робити більше та служити краще: Реформа місцевого державного управління як стимул для сталого та інклюзивного розвитку».

Вже втретє Форум місцевих лідерів Європейського Союзу – Східного партнерства відбувається у вирішальний момент для децентралізації та реформ місцевого державного управління. Децентралізація підвищила роль органів місцевого самоврядування в ключових стратегічних секторах, і хоча було досягнуто значного прогресу, залишаються серйозні проблеми з точки зору політичних зобов'язань та просування фіскального виміру.
У цьому світлі Форум відкриє діалог на європейському рівні з інституціями ЄС, країнами-членами ЄС та країнами Східного партнерства щодо нових перспектив реформи місцевого самоврядування через призму сталого розвитку. Місцеві лідери країн Східного партнерства та Європейського Союзу обмінюватимуться досвідом та обговорюватимуть нові ідеї. Зокрема, йтиметься про майбутні пріоритети Східного партнерства після 2020 року та підтримку від ЄС для зміцнення місцевої демократії. Акцентуватимуть увагу на тому, як побудувати таку співпрацю на місцевому рівні, яка б сприяла ефективному управлінню та інституційним реформам, таким як державне управління та процеси децентралізації, у країнах Східного партнерства.
Організатором заходу є Мережа асоціацій місцевих органів влади Південно-Східної Європи (NALAS) у співпраці з PLATFORMA та Радою європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR), Латвійською асоціацією місцевих та регіональних урядів (LALRG) та Асоціацією місцевих органів влади Литви (ALAL).
 
Подія відбуватиметься в онлайн-режимі з 10:00 до 14:00 з використанням Zoom. Робочими мовами є англійська, українська, грузинська та румунська (з синхронним перекладом).
Для участі потрібно зареєструватися до 1 грудня 2021 року!
Посилання для приєднання до зустрічі Zoom буде надіслано зареєстрованим учасникам незадовго до події.

Немає коментарів:

Дописати коментар