понеділок, 1 листопада 2021 р.

Увага! Спрощено внесення відомостей про земельні сервітути до бази Державного земельного кадастру

 


15 липня 2021 року вступив в дію Закон України №1657-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж».

Законом внесено зміни до ряду статей Земельного кодексу України. Пунктом 3 статті 100 ЗКУ зазначається, що у разі необхідності встановлення земельного сервітуту на землях державної, комунальної власності, не сформованих у земельну ділянку (без внесених відомостей у базу ДЗК), допускається формування меж земельної ділянки в території, на яку буде поширюватися право земельного сервітуту.
Це означає, що технічною документацією із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, на яку поширюються права суборенди, сервітуту, можна формувати межі земельних ділянок та отримувати кадастрові номери.
Такі зміни громади можуть використовувати при оформленні земель під тимчасовими спорудами та майданчиками сезонної торгівлі для укладання відповідних договорів і отримання додаткових надходжень до місцевого бюджету.

Нагадаємо, сервітут – це право користування земельною ділянкою, а право на земельний сервітут - це право власника або землекористувача земельної ділянки чи іншої заінтересованої особи на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар