четвер, 17 лютого 2022 р.

Верховна Рада України врегулювала фінансування ліцеїв у громадах із населенням менше 50 тисяч осіб


15 лютого Верховна Рада України прийняла зміни до Бюджетного кодексу, передбачені проектом Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів» №5719 від 01.07.2021.

Прийнятим Законом (проект №5719) внесено зміни до статті 89, якими врегульовано фінансування ліцеїв у громадах із населенням менше 50 тисяч осіб: «у частині першій статті 89 у пункті 2: в абзаці другому підпункту «б» слова і цифри «міська рада з населенням більше 50 тисяч» замінити словами «міська, селищна, сільська рада»;». Тепер повноваження щодо фінансування ліцеїв надано усім громадам, незалежно від кількості населення. 


Нагадаємо, раніше АМУ зверталась з приводу наявної проблематики щодо фінансування ліцеїв до Міністерства освіти та науки України та до Міністерства фінансів України. Також АМУ зверталась до Парламентських комітетів з питань освіти та з питань бюджету щодо підтримки законопроектів, які містить відповідні пропозиції щодо врегулювання питання.

Аналітичний центр АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар