середу, 23 лютого 2022 р.

Для громад членство в АМУ – це можливість бути рушієм позитивних змін – Тернопільський міський голова Сергій Надал

 Цього року Асоціація міст України відзначає 30-річчя. З цієї нагоди ми публікуємо цитати сільських, селищних, міських голів та представників місцевого самоврядування про нашу Асоціацію.


Тернопільський міський голова Сергій Надал:
Найголовніше завдання АМУ – об’єднати зусилля місцевих громад для покращення життя для всіх громадян, адже саме на рівні місцевого самоврядування має вирішуватися більшість проблемних питань населення.
АМУ сприяє посиленню ролі громад, адже саме місцеве самоврядування, на яке громадянин має найбільший вплив, є основною гілкою влади в країні. Така практика є у більшості європейських країн, де центральна влада відповідає за питання оборони і безпеки, а решта вирішується на місцевому рівні. Взаємодопомога, оперативність, експертність у поширенні корисного досвіду – три головні риси АМУ, які масштабують корисний досвід від однієї громади до іншої.
Головна перевага громади, яка є членом АМУ, – це можливість бути рушієм позитивних змін. В АМУ легко знайти потрібне рішення місцевих проблем, необхідну експертну оцінку. Тут формуються справді дієві і працюючі законодавчі рішення для різних сфер життя.
Я бажаю АМУ об’єднати всі громади України, щоб позитивні зміни, які відбуваються в окремих громадах стали надбанням інших. Адже загальне покращення добробуту, комфорту громадян, формування самодостатніх громад – це основа сильної України заможних громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар