понеділок, 7 березня 2022 р.

55 громад Тернопільщини звернулись до НАТО із закликом закрити небо над Україною

 


У Тернопільській області 55 громад провели позачергові сесії для того, щоб одноголосно підтримати звернення до НАТО про закриття неба над Україною. Сесії також відбулися в Тернопільській обласній та міській радах. За звернення до країн-членів НАТО депутати проголосували одноголосно.

Більшість сесії 55 місцевих громад відбулися 6 березня. На засіданні приймалося єдине питання про звернення до країн НАТО щодо підтримки прохання президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. Одноголосно за звернення проголосували депутати Тернопільської обласної сесії. Сесія міської ради Тернополя відбувалася онлайн і міські депутати теж підтримали звернення.



«Ніч на 4 березня показала, що знищення жителів України – не єдина мета кровожерного режиму Путіна, найманці якого взяли під контроль не лише Чорнобильську, а й Запорізьку АЕС, поставивши тим самим під питання виживання всього людства і навіть життя власних громадян. Від імені мільйонів українців, які сидять в укриттях та від всіх, хто вже загинув від російського бомбардування, ми закликаємо вас закрити небо над Україною. Підтримайте звернення України до НАТО про закриття неба!», – повідомляється у зверненні депутатів Тернопільської міської ради.

Окрім того, в Тернополі та в області стартував збір підписів мешканців під петицією до країн НАТО. Під документом станом на 6 березня вже підписалося більше ніж 12 тис. людей. Підписи й надалі продовжують збирати волонтери на залізничному та автобусному вокзалах і під кожною церквою Тернопільщини.









Джерело https://zaxid.net/news/
Фото з ФБ сторінок громад Тернопільщини

Немає коментарів:

Дописати коментар