середу, 6 жовтня 2021 р.

Асоціація міст України підтримує громади у їх прагненні бути дружніми до сім’ї

 


Територіальні громади потребують поліпшення демографічної ситуації, тому надзвичайно актуально постає питання стану здоров’я вагітних жінок, безпечність пологів, післяпологового періоду, здоров’я новонароджених дітей, догляду за новонародженими, особливо які народилися з низькою масою тіла. З точки зору народження майбутніх здорових поколінь сім’я потребує вчасного та повноцінного консультування.

Партнером АМУ - Громадською організацією підтримки вагітності та материнства «ЛАДА» започатковано Проект «Гаряча лінія підтримки батьків після пологів». У рамках Проекту кожна родина з села, селища або міста, яка має новонароджену дитину, може зателефонувати на телефон безкоштовної гарячої лінії підтримки батьків й отримати відповіді на запитання за напрямками:
  • післяпологове відновлення жінки (ендокринологія; гінекологія);
  • психологія;
  • догляд за немовлям;
  • материнство і COVID-19;
  • грудне вигодовування;
  • сон немовляти;
  • перші документи дитини та соціальні виплати тощо.
Дзвонити можна за номером — 0 800 500 313. Лінія працює з понеділка по п’ятницю, з 9.00 — 19.00, та в суботу, з 9.00 — 16.00.
Важливо, щоб інформація про можливість отримання консультацій була доступною на інформаційних ресурсах територіальної громади, в закладах охорони здоров’я та інших установах. Поширення такої актуальної інформації сприятиме формуванню позитивного іміджу здорової територіального громади та підвищення уваги до активного, здорового та відповідального материнства та батьківства, створення кращих умов для розвитку новонароджених.
Це дасть можливість  не тільки привернути увагу до материнства та батьківства, а й сприяти покращанню демографічної ситуації на території територіальної громади.
Асоціація міст України підтримує громади у їх прагненні бути дружніми до дитини. Адже основним показником успішного місцевого самоврядування є якість життя і умови, створені для дітей та сімей. Сьогодні реалізується реформа з децентралізації і переважна більшість функцій щодо забезпечення комфортного життя малюків і батьків належить до сфери відповідальності громад. Діти – наше майбутнє. І якщо в громаді буде добре дітям, то там буде добре всім, – зазначив Олександр Слобожан
Співпраця АМУ з Громадською організацією «Клуб підтримки вагітності та материнства «ЛАДА» та Громадською організацією «Центр соціального лідерства» базується на підставі підписаного у грудні 2019 року Меморандуму.
Довідково. Рекомендуємо органам місцевого самоврядування для отримання буклету у паперовому вигляді звертатися до ГО Клуб підтримки вагітності та материнства «Лада»,  електронна адреса: mmgolada@gmail.com.

Немає коментарів:

Дописати коментар