середу, 27 жовтня 2021 р.

Уряд вніс зміни до Порядку проведення інвентаризації земель

 


20 жовтня 2021 року Уряд схвалив постанову №1098 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Нормативним актом внесено ряд змін до Порядку проведення інвентаризації земель.
Асоціація міст України проаналізувала постанову Уряду №1098 та звертає увагу органів місцевого самоврядування на такі позитивні зміни.
► Метою громади у проведені інвентаризації земель відтепер також може бути виявлення та виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру.
► У разі виявлення помилок, документація із землеустрою з інвентаризації земель включає кадастрові плани виправлених відомостей по відповідних ділянках.
► Такі кадастрові плани земельних ділянок, щодо яких виправляються відомості в кадастрі, погоджуються їх власниками і землекористувачами (якщо земельна ділянка у користуванні) до внесення інформації в Державний земельний кадастр.  
► Спрощено правила участі юридичних осіб у розробці документації із землеустрою – у складі юридичної особи, яка забезпечена технічними і технологічними засобами,  може перебувати лише один (раніше було два) сертифікований інженер-землевпорядник.
► Земельні ділянки, що інвентаризуються і потребують внесення в кадастр та сформовані до 2004 рокупогоджуються із їхніми власниками або землекористувачами (якщо ділянка перебуває у користуванні).

Немає коментарів:

Дописати коментар