пʼятницю, 13 квітня 2018 р.

Селекторна нарада щодо пріоритетних проектів 2018 року


13 квітня виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан взяв участь у Селекторній нараді щодо пріоритетних проектів 2018 року під головуванням  Віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.
Також у селекторній нараді взяв участь виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст  України Ігор Гірчак.
В ході наради обговорили питання, які стосуються реформи децентралізації, реформи секторальної децентралізації по кожному напрямку та про питання, які стосуються проектного менеджменту .

Геннадій Зубко наголосив: «Немає питання, щоб створити велику кількість громад. Дуже важливо переходити не до кількості громад, а до їх якості. В першу чергу, при обєднанні громад варто звертати увагу на: кількість людей, які планують обєднуватися, кількість громад, кількість територій, яку будуть покривати ці громади і таким чином визначати якісні показники діяльності. Найкращі області за чотирма показниками: кількість ОТГ, кількість людей, які проживають на території громад, кількість територій, які покривають обєднані територіальні громади і найголовніше – кількість ОТГ, в яких проживає понад 5 тисяч мешканців у Житомирській, Чернігівській, Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій областях.»
Віце-прем'єр-міністра України вважає, що на сьогоднішній день є всі інструменти, щоб прискорити процес обєднання: можливість обєднання громад, можливість добровільного приєднання до існуючих громад, можливість об’єднання навколо міст обласного значення.
«Ми побудуємо співпрацю з Асоціацією міст України щодо впровадження Закону №6466 і, маючи потужний ресурс по своїх офісах по реалізації проекту PULSE, АМУ долучиться до процесу об’єднання громад навколо міст обласного значення», - переконаний Геннадій Зубко.
«Перед нами стоїть чергове важливе завдання – надати правову, експертну та консультативну допомогу містам обласного значення у процесі утворення об’єднаних територіальних громад. Адже завдяки такому об’єднанню в Україні будуть утворюватися великі спроможні громади з серйозним економічним потенціалом. Асоціація була серед ініціаторів децентралізації і всі ці роки є надійним партнером Уряду у її впровадженні. Ми і надалі готові як долучатися до розробки законодавчої бази, так і надавати безпосередню підтримку громадам у впровадженні реформ», - сказав Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.   
Важливим питанням також є раціональне використання коштів з державного бюджету: «Кошти субвенції на розвиток інфраструктури повинні спрямовуватись на дорожню, соціальну та проектну інфраструктуру», - зауважив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Надважливо максимально впроваджувати ті проекти, результат яких відчує на собі кожна українська родина.
Більше інформації про Селекторну нараду.

Немає коментарів:

Дописати коментар