четвер, 19 квітня 2018 р.

Про те, що актуально для сьогодення у сфері охорони здоров'я обговорили у Тернопільському РВ АМУ

19 квітня 2018 р. у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства для представників органів місцевого самоврядування, у т.ч. ОТГ Тернопільщини на тему: «Новації законодавства у сфері охорони здоров’я. Особливості впровадження медичної реформи. Реформування сільської медицини». Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

З привітальним словом виступив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Ігор Гірчак, який ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «ПУЛЬС», зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.

Модератором заходу був Богайчук Володимир Григорович, начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації, який на початку заходу зауважив, що: "Єдиний вихід для того, щоб Україна відродилась - це створення об'єднаних територіальних громад".
"На сьогодні реформа медицина на рівні області активно рухається в трьох напрямках. Ми досить потужно працюємо у творенні спроможної та конкурентної медицини в Тернопільській області" - вважає Володимир Богайчук.
Під час практикуму учасники обговорили такі питання:
- Практичні аспекти впровадження реформи первинної медичної допомоги (ПМД) на рівні об’єднаних територіальних громад, міст та районів України.
- Нормативно-правова база, зміна принципів фінансування сфери, організаційно-правові моделі надання ПМД.
- Підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги. Порядок функціонування електронної системи охорони здоров’я.
- Реалізація Урядової програми „Доступні ліки”, реімбурсація інсуліну.


Немає коментарів:

Дописати коментар