середу, 4 квітня 2018 р.

В Тернополі відбулась презентація проекту, який стане сучасним інструментом працевлаштування у місцевих радах


У середу 4-го квітня в м.Тернополі було презентовано початок проекту “Robota на громаду”. Ініціаторами задуму виступила громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад”(керівником якої є консультант Тернопільського РВ АМУ Максим Черкашин) спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” та ТзОВ «РОБОТА ІНТЕРНЕШНЛ».
“ Тернопільська міська рада продовжує політику відкритості та вітає впровадження нових сервісів, тому ми погодились стати першим в Україні муніципалітетом, який розміщуватиме існуючі вакансії у публічному доступі на національному порталі” – зазначає міський голова Тернополя, голова Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Сергій Надал.

"Проект є уніфікованим, адже підходить як для міст обласного значення так і для невеликих містечок, сіл та селищ. Органи місцевого самоврядування зможуть,з легкістю, не лише розміщувати власні вакансії, але й шукати спеціалістів " - нагалосив автор проекту Максим Черкашин.
Завдяки реалізації проекту процес відбору працівників ОМС стане більш відкритим та простим. Новий сервіс сприятиме покращенню роботи органів місцевого самоврядування завдяки високій конкуренції та відбору справді кращих кадрів, оскільки подаватись на відкриті вакансії зможуть бажаючі з усіх міст та сіл України.
“ Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України долучилось до реалізації даного проекту, адже ми кожного дня контактуємо з органами місцевого самоврядування Тернопільської області. І, власне, одна з основних проблем, яка існує серед органів місцевого самоврядування - це проблема нестачі кваліфікованих кадрів. Тому Тернопільське РВ АМУ повністю підтримує реалізацію проекту “Robota на громаду”, оскільки ми представляємо та відстоюємо інтереси муніципалітетів України та прагнемо, щоб вони працювали відкрито та ефективно. Окрім того досвід, який буде отримано у пілотних містах, ми зможемо поширювати й у інших містах, селах та селищах України”, – наголошує виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.

Наприкінці зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю у рамках реалізації проекту “Robota на громаду” між Тернопільською міською радою, громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Немає коментарів:

Дописати коментар