понеділок, 16 квітня 2018 р.

У м. Тернополі чергова перемога


ВАОМС «Асоціація міст України» в рамках україно-норвезького проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що реалізується спільно з Норвезькою асоціацією місцевих та регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії, у березні проводила прийом проектних заявок від пілотних міст Проекту 58/КС на фінансування короткострокових ініціатив, що сприятимуть реалізації заходів, передбачених в Планах підвищення ефективності діяльності в сферах освіти, охорони здоров’я, соціальному захисті, місцевому економічному розвитку, фінансів.
Головною метою Конкурсу є фінансування ініціатив, що сприятимуть пілотним містам Проекту 58/КС,  учасники яких брали участь в засіданнях робочих груп з підвищення ефективності в сферах освіти, охорони здоров’я, соціальному захисті, місцевому економічному розвитку та фінансів,  шляхом  співпраці органів місцевого самоврядування з неурядовими організаціями реалізувати основні заходи передбачені  в Планах підвищення ефективності діяльності за відповідним напрямком, що були підготовленні в рамках проекту.
За рішенням Конкурсної комісії фінансування отримають 10. Серед переможців є проект для м. Тернополя, який стосується сфери освіти під назвою «Впровадження інноваційних методів комунікації між учасниками освітнього процесу як основа механізму формування якісних освітніх послуг у громаді», який подала ГО «Громадське об’єднання «Нова хвиля» спільно з Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради. Метою проекту є створення умов для навчання учнів, батьків, педагогічних працівників для подальшого об’єднання   їхніх зусиль в удосконаленні системи освіти  м. Тернополя на засадах інноваційності, компетентності та особистісно орієнтованого підходу. Ключовими завданнями ініціативи є:
- Провести навчання для усіх категорій учасників освітнього процесу з питань реалізації Закону України «Про освіту».
- Підготувати матеріали для ліцензування освітньої діяльності управління освіти і науки Тернопільської міської ради із забезпечення неперервної післядипломної освіти педагогічних працівників м. Тернополя.
- Створити веб-ресурс з інноваційним контентом для організації дистанційної освіти педагогічних працівників та учнів розширення доступу громадян до інформації освітнього спрямування.
Загалом АМУ отримала 55 заявок на участь у Конкурсі від  пілотних міст українсько-норвезького проекту. Всі ініціативи, що отримають фінансування, реалізовуватимуться спільно з органами місцевого самоврядування в інтересах територіальних громад. 

Немає коментарів:

Дописати коментар