вівторок, 24 квітня 2018 р.

Які досягнення у сусідів по області дізнались представники ОМС Тернопільщини


24 квітня делегація у складі представників органів місцевого самоврядування Тернопільщини разом з виконавчим директором Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України Ігорем Гірчаком та консультантами Тернопільського РВ АМУ Максимом Черкашиним, Тетяною Чуріловою та Романом Руснаком взяли участь у навчальному візиті до Ходорівської ОТГ (Львівської області) на тему: «Надання якісних адміністративних послуг мешканцям громади. Реалізація інфраструктурних проектів». Захід відбувся в рамках програми «Маршрути успіхів» для представників органів місцевого самоврядування, яку впроваджує Асоціація міст України в рамках проекту «ПУЛЬС».

Спочатку учасники візиту оглянули обєкти, а потім відбулась бесіда. Міський голова Ходорівської міської ОТГ розповів про роботу міської ради, про бюджет громади, про надання послуг, про роботу старостатів. Ольга Мельник (заступник міського голови) розповіла про співпрацю з терцентрами, про туристичний напрямок. Начальник відділу фінансів, обліку, звітності та контролю Іванна Глушко розповіла про джерела наповнення бюджету громади, про роботу над залученням інвестицій.

Під час бесіди виконавчий директор Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак довів до відома інформацію про те, що на днях у Верховній Раді України зареєстровано Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо стимулювання податкової відповідальності громадян» (№8110 від 12.03.2018р.). Ініціатор Законопроекту - представник Голови Асоціація міст України народний депутат Оксана Продан. Згідно з Законопроектом №8110 пропонується підвищити нормативи зарахування податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) до бюджетів міст обласного значення, міста Києва, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад з 60% до 100% (за рахунок відповідного зменшення нормативів зарахування ПДФО до державного та обласних бюджетів).

Міський голова Олег Коцовський, на завершення, зауважив: '' На процес об'єднання, однозначно, потрібно йти. Але рекомендую створювати чисельні громади, які будуть спроможними''.


Немає коментарів:

Дописати коментар