понеділок, 6 вересня 2021 р.

Тернопільське РВ АМУ поповнилось новим членом

 


Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України вітає Золотниківську сільську раду із прийняттям важливого рішення. Адже нещодавно  Золотниківська громада на сесії сільської ради вирішила вступити до лав Асоціації міст України.

Співпраця з Тернопільським РВ АМУ була й раніше, неодноразово представники сільської ради брали участь у заходах, які проводило ТРВ АМУ. На сесії сільської ради, прийняли рішення стати частинкою АМУ.

«З метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів територіальних громад, сприяння місцевому та регіональному розвитку, керуючись чинним законодавством, депутати вирішили вступити в члени Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», - йдеться у рішенні Золотниківської сільської ради.

 Довідково.

Асоціація міст України (АМУ) - це найавторитетніша в Україні недержавна організація, що представляє позицію та захищає права місцевого самоврядування. АМУ створена у 1992 році.

Асоціація міст України має статус Всеукраїнської відповідно до Закону України "Про асоціації органів місцевого самоврядування". Вже майже 1000 громад України є членами АМУ.

АМУ представляє та відстоює інтереси місцевого самоврядування в політичному діалозі з Президентом України, Верховною радою України, Кабінетом Міністрів України та органами виконавчої влади на центральному та регіональному рівнях.

АМУ об'єднує 941 територіальну громаду, в яких проживають понад 80 % населення України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар