пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Під час зустрічі з Послом США в Україні громади високо оцінили роботу проекту ПУЛЬС в Тернопільській області

Фото з сайту ТМР
У Тернополі відбувся «Ярмарок вакансій для органів місцевого самоврядування Тернопільської області». Організатором «Ярмарку вакансій» виступило Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України. Дійство відбулось в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У «Ярмарці» взяли участь представники 13-ти органів місцевого самоврядування Тернопільської області (Тернопільська міська рада, Чортківська міська рада, Бережанська міська рада, Лановецька міська рада, Шумська міська рада, Збаразька міська рада, Зборівська міська рада, Хоростківська міська рада, Підволочиська селищна рада, Вишнівецька селищна рада, Заводська селищна рада, Великогаївська сільська рада та Байковецька сільська рада) студенти-випускники Тернопільських ВНЗ та ПТУ, випускники, які в пошуках роботи, представники Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, представники USAID та команда консультантів Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України на чолі з Виконавчим директором ТРВ АМУ Ігорем Гірчаком. 

У заході взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович. Щодо «Ярмарку вакансій для ОТГ», Марі Йованович відзначила, що цей захід  є поєднанням зусиль місцевого самоврядування, закладів освіти, місцевого бізнесу. Завдяки реформі з децентралізації місцева влада отримала не тільки більше коштів, а й більше відповідальності за розвиток громад. Тому важливо залучати до роботи в органах місцевого самоврядування молодих людей, які будуть хотіти працювати в громаді задля її розвитку.
Пані Посол позитивно оцінила практику Тернополя щодо фінансування муніципального замовлення на навчання у місцевих вишах фахівців для міської ради і висловила сподівання, що це буде добрим прикладом для наслідування для інших міст.

На завершення виступу, Марі Йованович закликала студентів працювати в органах місцевого самоврядування і зазначила, що «Ярмарок вакансій для ОТГ» - це не тільки шанс знайти свою роботу, а й знайти покликання для свого особистого розвитку та розвитку своїх громад.

Про ідею проведення такого заходу розповів виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак: «Команда Тернопільського РВ АМУ від самого початку старту реформи децентралізації надає консультативну підтримку для ОМС Тернопільщини. Під час консультацій багато ОМС Тернопільської області скаржаться на нестачу кваліфікованих кадрів. З іншого боку, у випускників ВНЗ, ПТУ та коледжів виникає проблема із працевлаштуванням. На основі цього й виникла ідея проведення «Ярмарки вакансій для ОМС Тернопільщини», - розповідає Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак. Завдяки проведенню цього заходу є сподівання, що міські/селищні/сільські ради, хоча б частково, зможуть «втамувати кадровий голод». А молодь, яка зараз дуже часто виїжджає за кордон, залишиться у рідному місті й буде працювати заради його розвитку». Також на «Ярмарку» для всіх бажаючих проводився майстер-клас з написання резюме, під час якого студенти можуть дізнатись як правильно складати резюме, пройти співбесіду в потенційного роботодавця, які типові помилки допускають люди в процесі працевлаштування.


У своєму вітальному слові Тернопільський міський голова Сергій Надал зауважив: «Я ще би хотів сказати слова вдячності тим, завдяки кому сьогодні цей захід проводиться -  нашим співорганізаторам – Асоціації міст України також Проекту ПУЛЬС (який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID). Вдячний не лише за сьогоднішній захід, а за лобіювання тих законодавчих актів, які необхідні для розвитку місцевого самоврядування, для розвитку наших громад. Висловлюю слова вдячності та сподіваюся на подальшу співпрацю».

Під час спілкування з Марі Йованович міські/селищні/сільські голови високо оцінили роботу Проекту ПУЛЬС. Висловили слова вдячності Асоціації міст України та консультантам проекту ПУЛЬС (який реалізує АМУ за підтримки USAID) за системну працю над наданням консультативно-методичної допомоги громадам, відзначили важливість зворотнього зв'язку (коли проблеми озвучені консультантам вирішуються на центральному рівні), за лобіювання інтересів органів місцевого самоврядування на центральному рівні.













Немає коментарів:

Дописати коментар