четвер, 8 листопада 2018 р.

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович позитивно оцінила електронну систему оплати за проїзд у громадському транспорті м.Тернополя

8 листопада у Тернопіль завітала Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович. У рамках візиту Марі Йованович ознайомилась з роботою комунального транспорту Тернополя. 

Зокрема, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні разом з Тернопільським міським головою Сергієм Надалом та студентами тернопільських закладів освіти мала змогу випробувати як працює електронна система оплати за проїзд у громадському транспорті міста. Пані Посол мала можливість проїхати міським тролейбусом і відмітила зусилля Тернопільської міської ради та Асоціації міст України для успішного впровадження автоматизованої системи оплати проїзду, яка робить міський пасажирський транспорт доступним та зручним.

Довідка. Можливість впровадження електронного квитка міста отримали завдяки прийняттю у січні 2017 року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті». АМУ підтримувала прийняття цього закону парламентом. Експерти ПУЛЬСу були залучені до роботи над відповідним законопроектом.

Автоматизована система оплати проїзду дозволяє міській владі:
вести реальний облік пасажиропотоку та оптимізувати маршрути;
встановлювати пільги на проїзд жителям саме свого міста та компенсувати перевізникам витрати за фактично перевезених пільговиків.
Тернопіль є першим містом в Україні, де запровадили електронний квиток. Нещодавно (31 жовтня 2018 р.) на Kyiv Smart City Forum 2018 місто Тернопіль отримало відзнаку "Найкраща транспортна модель 2018".


Немає коментарів:

Дописати коментар