середу, 14 листопада 2018 р.

Тернопіль пройшов усі кроки на шляху до створення ОТГ


Пройдений чималий шлях для створення Тернопільської міської об’єднаної територіальної громади. Алгоритм добровільного приєднання до територіальної громади міста обласного значення складається із 10-ти кроків.

5 жовтня на пленарному засіданні сесії Тернопільської міської ради депутати схвалили ряд проектів рішень: «Про надання згоди на добровільне приєднання Курівецької сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про надання згоди на добровільне приєднання Малашовецької сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про надання згоди на добровільне приєднання Чернихівської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про надання згоди на добровільне приєднання Кобзарівської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади», «Про добровільне приєднання Городищенської сільської територіальної громади Зборівського району до Тернопільської міської територіальної громади».Також на сесії схвалили проект рішення «Про схвалення проекту рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».
25 жовтня голова Тернопільської ОДА Степан Барна підписав висновок щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень продобровільне приєднання територіальних громад сіл: Курівці, Малашівці, Чернихівці та Кобзарівки до територіальної громади міста Тернополя.
І, сьогодні, 14 листопада на сесії Тернопільської міської ради прийнято рішення про добровільне приєднання чотирьох сільських територіальних громад – Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської до територіальної громади обласного центру та міста обласного значення Тернопіль.
Отже, Тернопіль пройшов всі етапи та завершив процедуру приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

«Тернопіль один з перших міст-обласних центрів, який впевнено рухався в напрямку створення ОТГ. Команда Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України активно брала участь у процесі приєднання сільських рад і створення Тернопільської ОТГ. Ми й надалі допомагатимемо у розвитку новоствореної Тернопільської міської об'єднаної територіальної громади», - наголосив Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак.



Примітка. При використанні матеріалу проохання вказувати на першоджерело.

Немає коментарів:

Дописати коментар