понеділок, 24 січня 2022 р.

Завдяки АМУ громади отримали додаткові 4 відсотки ПДФО до місцевих бюджетів – О.Слобожан

 


21 січня у Львові відбувся спільний захід Асоціації міст України та Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») на тему: Обговорення законодавчих основ місцевого економічного розвитку. До заходу у форматі онлайн долучився Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. Він звернувся до учасників з вітальним словом та наголосив на важливості таких заходів, де громади можуть відкрито поговорити про проблеми, що їх турбують, адже тут збираються багато партнерів територіальних громад, які реалізують проєкти на благо місцевого самоврядування. О.Слобожан наголосив на тому, що Асоціація міст України завжди дослухається до потреб громад та сприяє вирішенню проблемних питаннь.

Коли громадами було озвучено, що непогано було б мати додаткові надходження від податків на доходи фізичних осіб, ми працювали над цим питаннням. Тепер завдяки АМУ громади отримали додаткові 4 відсотки ПДФО до місцевих бюджетів, - розповів О.Слобожан.
Обговорення великою мірою стосувалося стратегічного планування регіонального та місцевого розвитку. Олександр Слобожан підкреслив важливість розробки стратегії місцевого економічного розвитку, адже громади мають бачити, куди вони рухаються та додав, що найголовнішим все ж є уміння ефективно використати прийняту стартегію і з її допомогою залучити кошти для розвитку нових проєктів та в подальшому надання якісних публічних послуг. 

Немає коментарів:

Дописати коментар