вівторок, 17 серпня 2021 р.

Тернопільське РВ АМУ спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги провело онлайн-семінар

 


17 серпня Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги провело онлайн-семінар з питань можливостей співпраці із системою безоплатної правової допомоги (БПД).

Захід відбувся в рамках Меморандуму про співпрацю між Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Координаційним центром з надання правової допомоги, підписаного 22 вересня 2020 року. Учасниками заходу були представники територіальних громад Тернопільської області. Загалом участь в заході взяло 38 учасників.

Під час заходу було презентовано систему БПД та шляхи співпраці з територіальними громадами Тернопільщини.

Зі вступними словами виступили Сергій Ющишин – заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги, Олександр Лашко – координатор заходів Асоціації міст України, Руслан Фронц – виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, Ірина Хондогій – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Тернопільській області.

Сергій Ющишин відзначив, що вже у вересні буде перша річниця Меморандуму про співпрацю між Асоціацією міст України та Координаційним центром з надання правової допомоги й подякував АМУ за плідну співпрацю.

Олександр Лашко висловив подяку Координаційну центру з надання правової допомоги за ефективну співпрацю.

Руслан Фронц зауважив, що ініціативи, які спрямовані на підвищення правової свідомості є завжди актуальні та важливі: «Реформа децентралізації, крім повноважень, ресурсів, відповідальності, дала поштовх змінам та перетворенням в усіх сферах господарства. Значною мірою успіх розвитку громади залежить від рівня правових знань кадрів ОМС»


Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ перелічив переваги співпраці для ОМС з системою БПД:

-         - підвищення авторитету ОМС в очах своїх мешканців;

-    - підвищення правової грамотності поглиблення знань через участь в консультаціях та інших спільних заходах і т.д. (покращення комунікації з платниками податків, збільшення надходжень до бюджетів, наприклад через заключення справедливих юридично правильних договорів з орендарями, інвентаризація ресурсів…);

-          - розвантаження від консультацій мешканцям і приділення більшого часу основній роботі.

Ірина Хондогій розповіла до діяльність системи БПД у Тернопільській області, відзначивши, що співпраця БПД з органами місцевого самоврядування триває вже 6 років.


Валентина Вербицька – директор Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Юрій Гордєєв – директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповіли учасникам семінару про «Інструменти співпраці з системою безоплатної правової допомоги: партнери, спільні заходи та проекти».




Директор Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Гамбаль розповіла про «Реалізацію та захист прав громадян у сфері земельних відносин».


Керівники центрів БПД Тернопільської області розповіли про діяльність центрів БПД та навели ряд прикладів з надання правової допомоги.

Наприкінці заходу модератори Марина Лугиня – начальник відділу розвитку партнерської взаємодії управління зовнішніх зв’язків Координаційного центру з надання правової допомоги подякувала усім учасникам заходу за участь.


Олександр Лашко підсумував:

«Під час заходу, ми почули багато практичних прикладів, які стосувались різних питань: захисту дітей,  земельних питань та ін. Запрошую ОМС й надалі продовжувати співпрацю з БПД».

Пропонуємо представлені на заході презентації:
► Інструменти співпраці з системою безоплатної правової допомоги: партнери, спільні заходи та проекти (Частина 1) (Частина 2)

 
Відео заходу доступне за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар