четвер, 5 серпня 2021 р.

Члени АМУ в Тернопільській області отримали сертифікати для підвищення цифровізації


23 лютого було підписано Меморандум про співпрацю між Асоціацією міст України та Міністерством цифрової трансформації України. Головна мета– консолідація зусиль та створення рамок для співпраці в напрямку цифрової трансформації громад. АМУ та Мінцифри визначили напрями співпраці- цифрова трансформація освіти, медицини, ЖКГ, запровадження е-документообігу та е-послуг, Смарт Сіті на рівні місцевого самоврядування. Сьогодні Мінцифра працює над тим, щоб перевести 100% державних послуг в онлайн до 2024 року. Це відкрило шлях реалізації проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності». Асоціація міст України спільно з ГО «Центр освітніх реформ Наші діти» оголосили конкурс грантів. Серед переможців є й громади, що є членами Асоціації міст України в Тернопільській області.

Мета проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності», який Асоціація міст України реалізовує в межах Меморандуму з Міністерством цифрової трансформації – сприяння підвищенню рівня надання освітніх послуг в громадах. Цифрова трансформація освіти дозволить місцевому самоврядуванню впровадити навчальні та інформаційні програми та курси, освітні проєкти, спрямовані на підвищення рівня цифровізації в громадах. Цифрова трансформація освіти є одним з головних пріоритетів в діяльності Мінцифри, Асоціації міст України та органів місцевого самоврядування. Реалізація даного проєкту сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в громаді. В рамках проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності» громадам пропонувалося 5 напрямків можливої співпраці: Дошкільна освіта, Нова Українська Школа, Інклюзивна освіта, Математична освіта, а також окремий проєкт «Сільська школа» для забезпечення малокомплектних шкіл сучасними цифровими засобами навчання. Розмір грантових сертифікатів від 500.000 грн до 10.000.000 грн. в залежності від наявної мережі закладів освіти в Громаді.


Нещодавно, три громади Тернопільської області отримали сертифікати. Зокрема, Бережанський міський голова Ростислав Бортник отримав сертифікат для Бережанської міської ради на обладнання сучасними електронними освітніми ресурсами 8-ми кабінетів початкової освіти, 3-ох кабінетів математики на суму 800 тис. грн., Збаразький міський голова Романа Полікровський отримав сертифікат для Збаразької міської ради на обладнання сучасними електронними освітніми ресурсами 5-ти кабінетів початкової освіти, 5-ти кабінетів математики, 5-ти кабінетів початкової школи для інклюзивного навчання на суму 1 млн 200 тим., Почаївський міський голова Василь Бойко отримав сертифікат для Почаївської міської ради на обладнання сучасними електронними освітніми ресурсами 8-ми кабінетів початкової освіти, 3-ох кабінетів математики на суму 800 тис. грн.






Немає коментарів:

Дописати коментар