вівторок, 10 серпня 2021 р.

АМУ підтримує збереження залишків субвенції для бюджетів громад на створення центрів культурних послуг

 


На розгляді Комітету Верховної Ради України з питань бюджету знаходиться проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збереження залишків коштів за субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на створення центрів культурних послуг на рахунках відповідних місцевих бюджетів» №5824 від 26.07.2021.

Законопроєкт №5824 пропонує збереження на рахунках місцевих бюджетів залишків коштів субвенції на створення центрів культурних послуг для здійснення відповідних витрат на такі цілі у 2022 році.
АМУ підтримує зміни до Держбюджету-2021, запропоновані Законопроєктом №5824. Збереження залишків коштів субвенції дозволить ефективніше використати бюджетні ресурси та реалізувати проєкти територіальних громад зі створення центрів культурних послуг.
Зважаючи на ризик неосвоєння в межах поточного бюджетного року коштів субвенції на створення центрів культурних послуг, обумовлений незатвердженням протягом 7 місяців належного Порядку та умов надання такої субвенції і нерозподіленням субвенції між місцевими бюджетами, Асоціація міст України вже зверталася до профільного Комітету листом №5-481/21 від 15.07.2021 року з проханням ініціювати відповідні зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».
АМУ звернулась до Комітету з питань бюджету з проханням прийняти рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалити проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збереження залишків коштів за субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на створення центрів культурних послуг на рахунках відповідних місцевих бюджетів» № 5824 від 26.07.2021.
 
Аналітичний центр АМУ 

Немає коментарів:

Дописати коментар