пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.

Про спільний розвиток Тернопільщини домовились виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак та народний депутат Іван Чайківський


Вчора, 24 жовтня виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак зустрівся з народним депутатом  по мажоритарному виборчому окрузі №165 Тернопільської області Іваном Чайківським.
Під час зустрічі Ігор Гірчак детально розповів про діяльність Асоціації міст України.
«Асоціація міст України є лобістом інтересів органів місцевого самоврядування перед органами державної влади. На сьогодні, до складу АМУ в Тернопільській області входить 39 міських/селищних/сільських рад. А загалом до складу Асоціації міст України (АМУ) входить 833 територіальні громади, серед яких — 393 ОТГ», - наголосив виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ.

Ігор Ярославович також розповів про проблеми ОМС, котрі є дуже актуальними на сьогодні. Зокрема, проблематику, яка стосується: проєкту Держбюджету на 2020 рік; отриманням коштів субвенції на соціально-економічний розвиток, котрі громади очікують ще від літа. Також обговорили з Іваном Чайківським проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів у 2020 році)».
Під час зустрічі мова велась також про Концепцію проекту змін до Конституції України у частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування.
Іван Чайківський під час розмови наголосив:
«Найголовніше – це розвиток. Важливо, щоб громади не витрачали кошти на проєкти, котрі дають результат лише сьогодні, а вкладали ресурси у проєкти розвитку, котрі «завтра» приноситимуть плоди».

Ігор Гірчак з Іваном Чайківським домовились про конструктивний діалог, який буде між Тернопільським РВ АМУ та народним депутатом. Також домовились спільно докладати максимум зусиль для розробки і реалізації проєктів, що сприятимуть подальшому інтенсивному розвитку Тернопільщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар