середу, 16 жовтня 2019 р.

Команда Тернопільського РВ АМУ з інформаційною метою відвідали Золотопотіцьку громаду


15 жовтня відбулась сесія Золотопотіцької селищної ради. Участь у сесії взяв виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ разом з консультантами. Перед початком сесії Ігор Гірчак детально розповів про Асоціацію міст України.
«Асоціація міст України вже 27 років впевнено відстоює інтереси органів місцевого самоврядування України. На сьогодні АМУ є найавторитетнішою недержавною організацією, що представляє позицію та захищає права місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади на всіх рівнях», - наголосив Ігор Гірчак.

Асоціація міст України є активним учасником розробки та реалізації реформи місцевого самоврядування. Представники АМУ залучені до розробки законодавчого підґрунтя проведення децентралізації фінансів та владних повноважень, секторальних реформ. Асоціація надає консультативну та методичну підтримку ОМС.

Також Ігор Ярославович розповів про діяльність АМУ, яка здійснюється в рамках проєкту ПУЛЬС (який АМУ реалізує за підтримки USAID), зокрема про практикуми із застосування законодавства, про «Маршрути успіхів», про регіональні платформи, престури.

Під час зустрічі команда Тернопільського РВ АМУ наголосила на небезпеках проєкту Держбюджету 2020 для місцевого самоврядування та окреслила пропозиції АМУ.
Ігор Гірчак також представив команду консультантів Тернопільського РВ АМУ, котрі завжди тримають руку на пульсі й готові допомогти ОМС у вирішенні проблем, надати свої рекомендації, консультації.

Нагадуємо, в Тернопільській області налічується 38 членів Асоціації міст України. А загалом до складу Асоціації міст України (АМУ) входить 833 територіальні громади, серед яких — 393 ОТГ. Членами АМУ є міста, селища, села та об’єднані територіальні громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар