середу, 27 червня 2018 р.

Зустріч членів Тернопільського РВ АМУ з керівництвом ОДА


Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана від 21.05.2018 р., 26 червня відбулась зустріч членів Тернопільського РВ АМУ з головою Тернопільської облдержадміністрації Степаном Барною під час якої обговорили проблемні питання, які турбують ОМС Тернопільської області.
Ключові питання, які обговорили під час зустрічі:
1. Удосконалення розподілу коштів додаткової субвенції на освітню та медичну галузі.
2. Розподіл коштів субвенції на фінансове забезпечення ремонту і обслуговування доріг місцевого значення та комунальної власності.

За результатами обговорення першого питання порядку денного учасники зустрічі погодилися з тим, що коштів на виконання делегованих повноважень у сфері освіти та медицини вкрай не вистачає. Особливо це стосується міст обласного значення. Однією з причин цього є недосконалість формули з розрахунку субвенції для таких міст. Пропозиція міських голів про перерозподіл залишків коштів додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами не була підтримана ОДА. Дані залишки коштів, найближчим часом, будуть розподілені між районними бюджетами Тернопільської області.

У підсумку обговорення даного питання було вирішено:
1.       ОДА спільно з Тернопільським РВ АМУ звернутися до керівництва Уряду з проханням виділити додаткові фінансові ресурси на фінансування галузі освіти та медицини до кінця поточного року.
2.       Звернутися до уряду з пропозицією удосконалити формулу розподілу освітньої субвенції, зокрема врахувавши реальний контингент учнів; видатки на окремі виплати педагогічним працівникам, передбачені законодавством (допомога на оздоровлення, щорічна грошова винагорода тощо), коефіцієнти наповнюваності класів шкіл у сільській місцевості у міських ОТГ; поділ класів на групи при вивчені окремих предметів.
3.       3. Розробити спільний план дій (дорожню карту) з оптимізації освітньої та медичної галузей на території Тернопільської області, що призведе до економії бюджетних коштів та надання якісних послуг населенню.

Наступним в обговоренні було питання розподілу коштів субвенції на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов повідомив присутніх, що об’єкти, на які будуть витрачені кошти даної субвенції уже визначені. А Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА уже оголосило тендер на виконання робіт. Натомість учасники засідання дійшли згоди щоб зафіксувати в протоколі зустрічі, що з 2019 року не менше 20% коштів  субвенції буде спрямовано на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області. До цього часу ОДА спільно з Тернопільським РВ АМУ має розробити загальні принципи розподілу коштів субвенції між ОМС Тернопільщини.











Немає коментарів:

Дописати коментар