вівторок, 5 червня 2018 р.

Лановецька та Заводська ОТГ Тернопільщини підписали Угоду мерів щодо клімату та енергії


Лановецький міський голова Роман Казновецький та Заводський селищний голова Людмила Павлінська взяли участь у відкритті Європейського тижня сталої енергії в Україні, який відбувся у м. Чернівці та підписали Угоду мерів щодо клімату та енергії.

Під час заходу голова групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер торкнувся важливості питань ефективності використання енергоресурсів і захисту клімату в Україні, системного підходу до них, а також запевнив у постійній і максимально можливій підтримці ЄС кроків по впровадженню Угоди в українських муніципалітетах.
Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.


3 червня 2018 року таку Угоду підписали ще з 14-ма українськими містами і громадами з п’яти областей: Тернопільської, Вінницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської. Це відбулося у рамках програми ЄС з підтримки проектів у сфері енергоефективності, які реалізуються у відібраних містах згідно з їхніми планами дій. З 2015 року програма підтримує в Україні 11 демонстраційних проектів та ще 6 з 2018 року з модернізації тепло- та водопостачання, громадського транспорту, комунальних закладів та інші заходи.

"Ще в 2016 році Лановецькою міською радою було прийнято рішення про підписання Угоди, і тільки сьогодні ми стали членами "Угоди мерів" . З моменту підписання Угоди роботи щодо енергоефективності дуже багато, але разом ми досягнемо бажаного результату" - зазначив Лановецький міський голова Роман Казновецький.

Немає коментарів:

Дописати коментар