понеділок, 25 червня 2018 р.

Навчальний візит у Волинську область


Сьогодні, 25 червня представники ОМС Тернопільщини разом з виконавчим директором Тернопільського РВ АМУ Ігорем Гірчаком та консультантами ТРВ АМУ переймали досвід діяльності ОТГ Волинської області. Навчальний візит відбувся в рамках програми «Маршрути успіхів». Представники громад Тернопільщини ознайомились з досвідом Княгининівської сільської ОТГ. Тема візиту: «Досвід організації надання освітніх, культурних та адміністративних послуг в Княгининівській ОТГ». Захід відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України підтримки USAID.
Ігор Гірчак
У ході візиту представники Княгининівської сільської ради поділились своїми досягненнями. Розповіли як було «до» і як є тепер вже «після» об’єднання. Унікальністю громади є те, що до складу об’єднаної територіальної громади увійшло смт.Рокитне. Про селище Рокитне детально розповіла староста Леся Яцушек.

Багато дізналась делегація з Тернопільщини й про сферу освіти та культури. Суттєві зміни в оновленні закладів освіти була можливість побачити на прикладі Рокинівського навчально-виховного комплексу (дошкільний підрозділ) Княгининівської сільської ради.

«Фінансова незалежність дає можливості для розвитку», – зауважила провідний спеціаліст гуманітарного відділу Княгининівскої сільради Ірина Редкоус.


Вразив також й кількісний штат апарату сільської ради, про який розповіла секретар Княгининівської сільської ради Вікторія Ковальчук. Лише 23 працівники. Як зауважила голова Княгининівської сільської ради Олена Твердохліб: «Ми не «роздуваємо» штат. Я задоволена роботою ради. Ми працюємо в одному тандемі».

Під час візиту учасники ознайомилися також з процесом будівництва стадіону, на який громада виділила близько 7 млн.гривень з бюджету сільської ради.

Усіх вразила Олена Твердохліб голова Княгининівської сільської ради своєю завзятістю. Одразу помітно, що вона дбає про добробут громади, втілює цікаві ідеї, «чує» мешканців громади, не забуває про молодь (з липня у громаді розпочнеться створення Молодіжної ради), адже вважає: «Потрібно вчити тих, хто прийде тобі на заміну».
Олена Твердохліб
Олена Олегівна радо поділилась здобутками громади:
- громада має потенційного інвестора для будівництва сміттєпереробного заводу (оскільки діючого полігону вистачить максимум на рік, після чого ще гостріше постане екологічна проблема у Волинській області). Готується уже третя зустріч з обговорення питань будівництва даного об’єкта;
- відкритість перед мешканцями («Ми стараємось відкрито працювати. Завжди висвітлюємо інформацію, радимось із мешканцями щодо пріоритетності фінансування тієї чи іншої сфери, проекту);
- до кінця року плануємо встановити освітлення у всіх населених пунктах громади;
- тривають роботи по встановленню габіонових зупинок громадського транспорту в с.Княгининок.

Олена Твердохліб також відзначила важливість Асоціації міст України: «Вступивши в Асоціацію міст України, я відчула можливістю щось змінювати. Коли є якась проблема – завжди пропоную вирішення, яке озвучую АМУ. Розуміючи, що мене почують.»
У громаді знають ціну кожній гривні, оскільки вважають, що є ще дуже багато планів, які теж потребують чималих коштів.
Автор -Ксенія Кара


Немає коментарів:

Дописати коментар