четвер, 12 липня 2018 р.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан взяв участь в урочистостях з нагоди дня міста Чорткова


12 липня Чортків святкує День міста – 496 річницю надання Магдебурзького права. В урочистостях бере участь Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, котрі привітали усіх чортківчан та гостей міста зі святом й побажали процвітання місту. На святкуванні також присутні гості з польських міст, міські голови з 12 областей України, міські, сільські, селищні голови Тернопільщини.

Олександр Слобожан зачитав привітання Чортківській громаді від Голови Асоціації міст України, Київського міського голови Віталія Кличка.
Ваше місто – одне з найдавніших на Тернопільщині, яке заворожує своїми краєвидами, храмами та пам’ятниками архітектури. Магдебурзьке право, отримане ще на початку XVI століття, дало місту широкі права і привілеї у місцевому самоврядуванні.
Сьогодні Чортків - друге за величиною і кількістю населення місто обласного значення у Тернопільській області. Міська влада спільно з громадою успішно працює над упровадженням сучасних практик12 липня Чортків святкує День міста – 496 річницю надання Магдебурзького права. В урочистостях бере участь виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та Виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак , котрі привітали усіх чортківчан та гостей міста зі святом й побажали процвітання місту. На святкуванні також присутні гості з польських міст, міські голови з 12 областей України, міські, сільські, селищні голови Тернопільщини.

Олександр Слобожан зачитав привітання Чортківській громаді від Голови Асоціації міст України, Київського міського голови Віталія Кличка.
Ваше місто – одне з найдавніших на Тернопільщині, яке заворожує своїми краєвидами, храмами та пам’ятниками архітектури. Магдебурзьке право, отримане ще на початку XVI століття, дало місту широкі права і привілеї у місцевому самоврядуванні.
Сьогодні Чортків - друге за величиною і кількістю населення місто обласного значення у Тернопільській області. Міська влада спільно з громадою успішно працює над упровадженням сучасних практик муніципального управління та реформ, що позитивно відображається на благоустрої міста та добробуті городян. Чортків з кожним роком стає комфортнішим і кращим.
У цей святковий день бажаю місту та його мешканцям успіхів і процвітання, щоб порозуміння і злагода були у всіх ваших справах. Нехай підтримка та довіра городян надихає міську владу на нові звершення!
Щастя, добра, процвітання кожній родині, миру та злагоди усій Україні!

В рамках святкування Дня міста у Чорткові проходить футбольний турнір. Олександр Слобожан взяв участь в урочистому відкритті змагань. На турнірі зустрілись - збірна українських мерів, Національна збірна ветеранів футболу та футбольний клуб «Маестро» (клуб, в якому грають зірки .української естради Фоззі ТНК, Диля ТНК, Олександр Педан, Олександр Кривошапко та інші).

Олександр Слобожан вручив міському голові Чорткова Володимиру Шматьку футбольний м’яч, на якому поставлять автографи гравці команди, що переможе на турнірі. Цей м’яч як пам’ятний сувенір залишиться у місті. Також Виконавчий директор АМУ подарував вимпел команді ФК «Маестро».



Сьогодні, також відзначають свято Петра й Павла, у зв'язку з цим, в Чорткові встановили Національний рекорд України у номінації "Найбільша кількість людей з однаковими іменами на одній локації" (Петро, Павло, Павліна, Павлина, Петра, Петрунеля).

"На цій локації було зареєстровано 142 Петра, 90 Павлів, дві Петрунелі і одна Павліна. Результат живого перерахунку, який здійснено, у мене на лічильнику 228 осіб….Рекорд України встановлено!", – проголосив представник Національного реєстру рекордів України у Західному регіоні Павло Горішевський. муніципального управління та реформ, що позитивно відображається на благоустрої міста та добробуті городян. Чортків з кожним роком стає комфортнішим і кращим.
Автор - Ксенія Кара

Примітка. При використанні матеріалу прохання вказувати першоджерело.

Немає коментарів:

Дописати коментар