пʼятницю, 9 липня 2021 р.

Підприємці Тернопільської громади пройшли перший цикл навчань з розвитку бізнесу

 


У місті Тернополі 06-07 та 08-09 липня проходили тренінги для представників малого та середнього бізнесу Тернопільської територіальної громади в рамках ініціативи «Соціально-економічна адаптація малих та середніх підприємств».  В заходах взяли участь 28 підприємців, які пройшли конкурсний відбір та стали учасниками проєкту.

Ініціативу реалізовують у партнерстві Тернопільська міська рада, громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Наш проєкт – чудовий приклад, коли об’єднались місцева влада, громадська організація та міжнародна організація технічної допомоги щоб допомогти представникам малого та середнього бізнесу ставати кращими та сильнішими. Ми не повинні працювати окремо кожен у своєму секторі задля досягнення лише власних цілей. Спільні зусилля дають набагато кращий результат, і даний проєкт є цьому підтвердженням», – зазначив Максим Черкашин, керівник ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

З учасниками тренінгів працювали Володимир Воробей, засновник та управляючий директор  PPV Knowledge Networks, м. Львів,  його колега Мирослава Даньків, менеджерка проєктів розвитку МСП та Євген Підгурський, технічний консультант майданчика «Відкритий ринок».

Представники малого та середнього бізнесу навчилися загальні ідеї перетворювати в конкретні бізнес-проєкти, включаючи процес виходу продукції на ринки. Тренери разом з учасниками тренінгу детально проаналізували бізнес-моделі та бізнеc-процеси, які найчастіше зустрічаються в їхній роботі. Кожна команда, яка складалася з двою учасників, виконувала завдання та напрацьовувала механізм вдосконалення роботи їхнього бізнесу, враховуючи рекомендації експертів PPV Knowledge Networks.

«Вдячна організаторам за можливість відвідати тренінг. Я багато навчилася, отримала нову інформацію. Вдалося познайомитися з багатьма людьми та отримати відповіді на запитання, які давно мене цікавили. Ми напрацювали свої наступні кроки та знаємо як йти до своєї мети», – коментує Неля Березій, учасниця проєкту.

Підприємці з Тернопільської громади пройшли навчальний модуль по використанню сучасних ІТ-технологій в їхній роботі. В рамках тренінгів були розглянуті важливі питання впровадження онлайн-продажів на прикладі майданчика «Відкритий ринок». Команди створили кабінети на майданчику та навчилися користуватися його функціоналом.  Також  Євген Підгурський  не оминув увагою використання СММ та таргетованої реклама в Інтернеті для популяризації продукції та підвищення рівні продажів. 

«Те за чим я прийшов – я отримую. Я побачив в чому я помиляюся, бо роблю ставку не на те що потрібно. А є дещо що нам дійсно допоможе. Володимир Воробей показав нам саме те, що ми вже трохи відійшли від загальної маси людей, перестали думати як клієнт. Раніше, ми так і працювали, змогли створити своє ім’я та бізнес, тільки тому, що самі були цим клієнтом» – ділиться враженнями Сергій Масик з «EniProSound». «Це, насамперед, стимул переглянути свої погляди на свій бізнес, подивитись зі сторони. Чи ми дійсно займаємось тим чим ми думаємо ми займаємось», – додає колега з «EniProSound» Борис Іванушко.

Першу частину навчання 28 підприємців Тернопільської територіальної громади вже пройшли, але попереду на них чекають ще нові тренінги, консультаційна підтримка експертів, розробка бізнес-планів та підсумковий форум.

Проєкт «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» реалізує за дорученням ЄС та уряду Німеччини Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Мета проєкту – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання. У межах підходу Team Europe проєкт також сприятиме відновленню України від наслідків COVID-19.

Немає коментарів:

Дописати коментар