середу, 12 травня 2021 р.

ЮНЕСКО оголосила конкурс на приєднання до Мережі творчих міст

 


Секретаріат ЮНЕСКО оголосив про конкурс на приєднання до Мережі творчих міст ЮНЕСКО.

Мережа творчих міст ЮНЕСКО – програма, заснована у 2004 році з метою поглиблення та сприяння співпраці між містами, які визнають креативність як стратегічний фактор сталого розвитку з точки зору економічних, соціальних, культурних та екологічних аспектів.
На сьогодні учасниками мережі є 246 міст з понад 80 країн світу, які розвивають такі культурні галузі як народне мистецтво, дизайн, кіно, гастрономію, літературу, медіа-мистецтво та музику.  Мережа креативних міст є привілейованим партнером ЮНЕСКО не лише як майданчик для роздумів про роль творчості як важеля сталого розвитку, а й як середовища для дій та інновацій, зокрема для реалізації Порядку денного сталого розвитку до 2030 року.
Членство у мережі передбачає подання періодичного моніторингового звіту (кожні чотири роки). Цей звіт має підтверджувати стійку прихильність міста до практичної імплементації місії мережі на місцевому та міжнародному рівнях. Своєчасне подання моніторингового звіту є ключовою складовою членства міста в Мережі. Міста-члени мають право використовувати ім'я та логотип згідно з умовами, визначеними ЮНЕСКО.
До Мережі креативних міст ЮНЕСКО у галузі літератури входять два українських міста: Львів (2015) і Одеса (2019).
 
► Керівні настанови та форма заявки розміщені на веб-сайті ЮНЕСКО за посиланням.
► Граничний термін подання заявки – 30 червня 2021 року.
До уваги громад: однією з ключових вимог є підтримка кандидатів Національною комісією країни у справах ЮНЕСКО.
 
Контакти:
У разі виникнення додаткових запитань можна звернутися
безпосередньо до Секретаріату Ms Denise Bax (D.Bax@unesco.org)

Немає коментарів:

Дописати коментар