вівторок, 31 березня 2020 р.

Новий Закон унормовує дистанційні засідання колегіальних органів місцевого самоврядування

30 березня Верховна Рада України на позачерговому засіданні прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)" (законопроєкт № 3275).
Цим Законом, зокрема, вносяться зміни до Перехідних та Прикінцевих положень Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". Зміни передбачають можливість організації та проведення у виняткових випадках дистанційних засідань колегіальних органів місцевого самоврядування. 
Нагадаємо, АМУ надала пропозиції законодавчих змін щодо дистанційного проведення засідань місцевих рад (читати більше) та розробила Методичні рекомендації з організації роботи колегіальних органів  місцевого самоврядування щодо проведення дистанційних засідань.
Асоціація міст України вітає таке рішення як таке, що допоможе органам місцевого самоврядування ефективно організувати роботу в умовах загальнонаціональних обмежувальних заходів, пов'язаних з загрозою поширення коронавірусу.  



Немає коментарів:

Дописати коментар