вівторок, 3 березня 2020 р.

Застосування гендерного підходу в бюджетному процесі та гендерна статистика - тема практикуму у Тернопільському РВ АМУ


3 березня у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: «Застосування гендерного підходу в бюджетному процесі та гендерна статистика». Захід пройшов в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID та у співпраці з проєктом «Гендерне бюджетування в Україні», що фінансується Швецією.
Серед учасників практикуму: мери та їх заступники, секретарі виконавчого комітету, головні спеціалісти, начальники відділів.

З вітальним словом виступив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Ігор Гірчак, який ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «ПУЛЬС», зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.
Модератор заходу - старша національна експертка Проєкту «Ґендерне бюджетування в Україні» Шаповал Марина.

Модератор заходу детально розповіла стан та проблеми ґендерної рівності в Україні. Під час заходу Шаповал Марина наголосила на сутності та принципах ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі.

Модератор також поділилась вітчизняним та міжнародним досвідом впровадження та застосування ґендерного підходу в бюджетному процесі.
Велику увагу було приділено питанню методичних рекомендації щодо впровадження та застосування ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі (наказ МФУ № 1 від 2 січня 2019 р.).

Наприкінці заходу, учасники обмінялись враженнями, відзначили актуальність теми та важливість знань, які вони здобули під час практикуму.



Немає коментарів:

Дописати коментар