вівторок, 10 вересня 2019 р.

У громад забирають такі довгоочікуванні кошти?!


Ще 10 липня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. ОМС очікували кошти на будівництво, ремонт, реконструкцію надважливих об’єктів. Проте, кошти в громади не надходили.

Завдяки ініціативі Асоціації міст України та зверненням громад в рамках флешмобу #поверніть_гроші_громад вдалось отримати перші досягнення: Державна казначейська служба України довела до місцевих бюджетів помісячний розпис надходжень. В перших числах вересня перші 10 % коштів вже надійшли на рахунки місцевих бюджетів.

Проте, сьогодні, 10 вересня у громади надійшли листи зі зверненням Державної казначейської служби (на виконання доручення Міністерства фінансів України проводяться заходи щодо призупинення проведення видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок коштів відповідної субвенції, перерахованої у вересні 2019 року) з проханням повернути кошти, виділені на соц-економ розвиток. Асоціація міст України, яка завжди стоїть на захисті прав ОМС, пропонує громадам добровільно не погоджуватися на повернення коштів.
Асоціація міст України звертає увагу органів місцевого  самоврядування на відсутність законодавчих підстав щодо надання ОМС згоди на проведення операцій із відкликання коштів з рахунків місцевих бюджетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар