четвер, 5 вересня 2019 р.

Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак бере участь у координаційному семінарі Східного Партнерства


Сьогодні у Києві проходить координаційний семінар Східного Партнерства: Україна «Нова політична ситуація для місцевого та регіонального самоврядування в Україні».
В рамках програми Східного партнерства PLATFORMA асоціації місцевих та регіональних органів влади України, Грузії та Молдови організовують серію координаційних семінарів з метою здійснення моніторингу та визначення подальших кроків щодо реформи державного управління і децентралізації, просування політичного діалогу з органами державної влади та європейськими інституціями, визначення можливостей співпраці у сфері децентралізації та фінансування, а також розробки національного плану захисту та представлення своїх інтересів.
У заході участь бере Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, мер муніципалітету Айдовщина, політичний представник PLATFORMA Тадей Беоканін, директор PLATFORMA, Виконавчий директор Конгресу місцевих влад Молдови (CALM) Віорел Фурдуі, Виконавчий директор Національної асоціації місцевих влад Грузії (NALAG) Давит Мелуа, директор Центрального Офісу впровадження децентралізаційної реформи (АМУ) Володимир Мягкоход, аналітик Аналітичного центру АМУ Тетяна Палійчук. Серед учасників заходу й виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак, виконавчий директор Івано-Франківського РВ АМУ Юрій Стефанчук та виконавчий директор Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

«Такі зустрічі – це чудова можливість для обміну кращими практиками між партнерами з напрацювання рекомендацій для європейських інституцій, зокрема, Європейської Комісії, Європейського парламенту, Європейського комітету регіонів та Постійних представництв держав-членів. Головна мета цієї різнобічної співпраці полягає у досягненні кінцевої цілі: ефективний захист місцевих та регіональних органів влади на наступному саміті Східного партнерства, який відбудеться у другій половині 2020 року», - зауважив Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
Захід триватиме два дні. Сьогодні у програмі:
1. «Децентралізація та ефективне врядування: основа сталого економічного розвитку».
Мета обговорення – представити тенденції і виклики, які виникли під час проведення реформи державного управління та децентралізації в Грузії, Молдові та Україні з 2015 року та визначити рекомендації щодо рамок Східного партнерства після 2020 року.
2. «Децентралізація та ефективне врядування : індекс Регіональної децентралізації оглядової структури NALAS щодо сталого місцевого самоврядування».
Мета обговорення – підтримка зусиль щодо захисту та представлення інтересів асоціацій органів місцевого самоврядування для проведення більш ефективних та змістовних реформ у сфері децентралізації, зокрема, із врахуванням висновків індексу Регіональної оглядової децентралізаційної структури (RDO) NALAS щодо сталого місцевого самоврядування в Південно-Східній Європі – інструменту моніторингу, який вимірює прогрес, виклики, можливості та наступі кроки щодо вдосконалення усіх аспектів децентралізаційної реформи.

Немає коментарів:

Дописати коментар