четвер, 15 серпня 2019 р.

Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій першим в Україні отримав ліцензію у сфері післядипломної освіти


Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу отримав ліцензію на здійснення післядипломної освіти для осіб з вищою освітою. Згідно з Протоколом засідання Ліцензійної комісії Міністерства освіти і науки України від 8 серпня 2019 року №146  цей методичний центр має право здійснювати підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в ліцензійному обсязі 1100 осіб.
Тепер педагогічні працівники мають можливість проходити підвищення кваліфікації на базі Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу. Поява можливості в комунальних методичних установ/центрів надавати послуги у сфері післядипломної освіти стає позитивним прецедентом для розвитку конкуренції з відповідними інститутами післядипломної освіти, що, в першу чергу, сприятиме якості підвищення кваліфікації.
Нагадаємо, 11-12 квітня 2019 року під час засідання Секції АМУ з питань освіти в Тернополі (в рамках проекту USAID ПУЛЬС) обговорювалися інноваційні плани міста щодо запровадження важливих змін у галузі освіти. 
Отже, Тернопіль «відкрив дорогу» методичним центрам України для надання ними послуг у сфері післядипломної освіти. Це стало можливим, зокрема, завдяки зусиллям начальника Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольги Похиляк.
Асоціація міст України вітає прогресивний досвід освітньої галузі міста Тернополя та рекомендує його як такий, що може бути поширений в освітніх практиках інших міст України.
Підготовка документації на отримання ліцензій, розробка навчальних програм, підготовка матеріально-технічної бази Тернопільського комунального методичного центрі науково-освітніх інновацій та моніторингу відбувалась в рамках реалізації проєкту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який втілювала Асоціація міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

Немає коментарів:

Дописати коментар