вівторок, 20 серпня 2019 р.

Налагодження співпраці ОМС та громадськості, "Громадський бюджет" - тема практикуму в Тернопільському РВ АМУ


20 серпня 2019 р. у Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства для представників органів місцевого самоврядування, у т.ч. ОТГ Тернопільщини на тему: «Взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю. Участь громадськості у прийнятті фінансових рішень. Громадський бюджет».
Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

З привітальним словом виступив виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення АМУ Ігор Гірчак, який ознайомив присутніх з діяльністю, яку здійснює Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «ПУЛЬС», зокрема в частині проведення просвітницьких заходів.


Модераторами заходу є заступник керівника громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Рустам Ергешов.

Під час семінару учасники дізнались про механізми, які варто використати, щоб налагодити співпрацю з громадою, а яких методів варто уникнути, щоб запобігти непорозумінь між владою та громадою. Говорили про правила комунікації, проблемні моменти, шляхи налагодження співпраці.
"Надважливо робити зустрічі з мешканцями, щоб не було відчуття того, що влада працює лише "у своїх кабінетах", а на контакт з мешканцями не йде", - зауважив модератор заходу.
Консультант з правових питань Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, керівник ГО ««Освітньо-аналітичний центр розвитку громад»» Максим Черкашин розповів про кращі практики впровадження інструменту «Відкритий бюджет» в ОМС України.

У ході заходу обговорили форми залучення громадськості до формування бюджету місцевої ради.
Представники ОМС також дізнались про особливості запровадження механізму консультацій через створення «експертних рад».

Велику увагу було приділено правовим механізмам механізми  впровадження інструменту «Громадський бюджет», про який детально розповів Максим Черкашин. 

Під час практикуму учасники активно вели бесіду, обмінювались думками та задавали питання різного плану модератору, який змістовно роз'яснював кожне запитання, зокрема давав практичні поради.




Немає коментарів:

Дописати коментар