середу, 19 червня 2019 р.

АМУ підтримує ініціативу щодо законодавчого закріплення статусу ОТГ за малими містами


19 червня на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював розробку проекту закону, який дозволить закріпити на 2020 рік за малими містами і містами районного значення статус об’єднаних територіальних громад. Це дасть цим містами такі ж можливості для розвитку, які сьогодні мають спроможні громади, зокрема, фінансовий ресурс та адміністративні повноваження.
Асоціація міст України свого часу виступала з пропозицією щодо надання містам районного значення статусу ОТГ і сьогодні вітає цю ініціативу та висловлює підтримку.

Нагадаємо, 18 червня на Дні Діалогу з владою в рамках XV Українського муніципального форуму В.Гройсман, виступаючи перед головами громад, наголосив на необхідності підтримки малих міст і визначив потребу, аби районні центри і міста районного значення отримали статус об’єднаних територіальних громад. «Ми це зробимо, щоб вони на власному досвіді побачили, що таке децентралізація. Ми змотивуємо їх об’єднуватися і стати сильнішими», - сказав Глава Уряду. Учасники XV Форуму активно підтримали пропозицію, яка сьогодні реалізувалася в ініціативі щодо розроблення відповідного законопроекту.    
Також Прем’єр-міністр дав доручення Мінрегіону та Мінфіну розробити механізми цільової підтримки малих міст і міст районного значення з державного бюджету.

Читати більше про День діалогу на XV Українському муніципальному форумі в Одесі.

Немає коментарів:

Дописати коментар