пʼятницю, 21 червня 2019 р.

Міські/селищні/сільські голови та представники ОТГ Тернопільщини взяли участь у XV Українському муніципальному форумі

18-20 червня 2019 року в Одесі Асоціація міст України провела XV Український муніципальний форум.
Український муніципальний форум щороку стає майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, відкритого врядування, підтримки економічного розвитку громад, реформування ЖКГ та ін.
Учасниками XV Форуму були близько 400 міських/селищних/сільських голови та керівники органів місцевого самоврядування, представники центральних органів державної влади, парламентарі. Серед закордонних гостей: представники партнерських асоціацій місцевого самоврядування, керівники КМРВЄ, міжнародні експертів.
Від Тернопільської області участь Форумі взяли ОМС-члени Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України, зокрема: Міський голова м.Тернополя Сергій Надал, Шумський міський голова Володимир Плетюк, Бережанський міський голова Володимир Музичка, Чортківський міський голова Володимир Шматько, Збаразький міський голова Роман Полікровський, Лановецький міський голова Роман Казновецький, Борщівський міський голова Іван Кобилянський, Великогаївський сільський голова Олег Кохман, Козівський селищний голова Ярослав Адамів, Заступник міського голови м.Підгайці Василь Пеляк, Копичинецький міський голова Павло Лосик, Почаївський міський голова Василь Бойко, Начальник відділу молоді та управління спорту Чортківської міської ради Віктор Нагірний, Секретар Кременецької міської ради Галина Мельник, Секретар Вишнівецької селищної ради Марія Волинець, Заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Петро Дутка та Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Ігор Гірчак.

Програма трьох днів була дуже насичена. Перший день - День Діалогу з владою, який
відбувся в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). 

Голова Тернопільського РВ АМУ Сергій Надал взяв участь у панельній дискусії на тему: "Реформа місцевого самоврядування: секторальні реформи". Під час свого виступу Сергій Надал озвучив позитивні сторони децентралізаційної реформи на загальнонаціональному рівні та запропонував представникам Уряду і всім присутнім варіанти підходів до вирішення наявних проблем для успішного розвитку України та об'єднаних громад, зокрема.
Другий день -  День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, який проводився в рамках проекту Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». Третій день -  День економічного розвитку українських міст, який відбувся в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)», який АМУ впроваджує спільно з Федерацією канадських муніципалітетів.

Тернопільська делегація високо оцінила роботу Форуму, зокрема Збаразьким міський голова Роман Полікровський дав свою оцінку:
«Три дні працювали на XV Українському муніципальному форумі в Одесі! Багато інформації щодо закордонного досвіду реалізації реформ у сфері місцевого самоврядування, використання успішних практик реалізованих проектів, уникнення загроз та викликів, що зустрічаються в процесі реформ, залучення інвестицій задля економічного розвитку наших міст! Цікаві знайомства і насичена програма залишили багато матеріалу для роздумів і опрацювання.
Щиро дякую Асоціації міст України, особливо Виконавчому директору АМУ Олександру Слобожану, також директору Тернопільського РВ АМУ Ігорю Гірчаку та його команді за чудову організацію Форуму, безліч цікавих гостей і багато важливої інформації, яка допоможе в розвитку України! До слова, за останні кілька років Асоціація міст України стала справді ефективним та потужним інструментом розвитку міст України!
P.S. Правда, не обійшлося й без певних небезпечних для України тенденцій - багато уваги було приділено питанні ГЕНДЕРНОЇ рівності. Склалось враження, що це чи не найголовніше питання, яке залишилось вирішити в Україні. Не те, щоб я був проти рівності чоловіків та жінок, та навіть більше, я за те, щоб наші чудові бабусі, мами, дружини, сестри, дочки жили в прекрасній країні під мирним небом, могли реалізувати свій потенціал та переваги, досягти успіхів у різних сферах життя, відчували себе коханими і захищеними, завжди були щасливими і благословенними Богом, народжували та виховували достойний людей, українців та українок! Тільки не хочу, щоб жінок урівнювали з чоловіками, бо вони кращі за нас! Ми їх поважаємо підтримуємо і любимо! Бо всі жінки прекрасні, а українські найкращі! Ні, вони не бренд, вони просто, прекрасні Божі шедеври і я бажаю, щоб ніхто і ніколи не зазіхав на цей, їх високий статус!!!

Шануймо, поважаймо і любімо!!! З Божою допомогою, все буде добре!!!».










Детально про усі три дні XV Українського муніципального форуму можна дізнатись на сайті Асоціації міст України.



Немає коментарів:

Дописати коментар