понеділок, 13 грудня 2021 р.

Громади Тернопільщини серед переможців


За інформацією з офіційного сайту проєкту PROSTO, вже відомі перші тридцять громад, які отримують експертну допомогу по створенню та модернізації ЦНАПу в рамках проєкту «Підтримка доступності послуг в Україні». З 95 заявок, отриманих від ОМС, 91 заявка була розглянута комісією, до складу якої увійшли представники Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства розвитку громад та територій України та експертів Проєкту.

За результатами засідання комісії обрано 30 громад, які отримують підтримку в першу чергу. Звертаємо увагу, що включення громад до списку першочергової підтримки не означає безумовної підтримки заявки, оскільки значна кількість заявок ще потребує належного офіційного підтвердження.

Експерти Проєкту сконтактують з 30-ма громадами першої черги для офіційного підтвердження громадами їхніх запитів. Громадам, які подали заявки, але не були відібрані у першому етапі, Проєкт запропонує допомогу після завершення підтримки першим відібраним учасникам.

Серед цих 30-ти громад, які отримають допомогу від проєкту PROSTO є 4 громади з Тернопільщини, зокрема: Вишнівецька селищна ТГ, Хоростківська міська ТГ, Заводська селищна ТГ та Білобожницька сільська ТГ.

 Довідка.

25 жовтня 2021 року відбулась презентація проєкту «PROSTO: Підтримка доступності послуг в Україні», участь у якому взяла експертка Асоціації міст України з правових питань Інна Скляр Цей Шведсько-український проєкт має на меті покращити надання послуг жителям громад через посилення потенціалу місцевих громад надавати послуги.

Проєкт надаватиме експертну підтримку громадам, які тільки планують створити Центр надання адміністративних послуг або прагнуть модернізувати вже існуючий ЦНАП. Також для керівництва громад та персоналу ЦНАПів будуть проводитися навчальні тренінги.

Окрім збільшення потенціалу громад надавати послуги жителям, Проєкт системно впроваджуватиме найкращі практики щодо гендерної рівності та інклюзії. Особливий акцент буде приділений посиленню здатності місцевої влади інформувати про послуги у ЦНАП та залучати жителів до демократичних процесів.

Проєкт PROSTO складається з чотирьох компонентів:

Законодавча підтримка та адвокація– допомога у вдосконаленні законодавства та державних політик, щоб покращити доступність та якість адмінпослуг у громадах.

Експертна підтримка– надання експертної допомоги громадам у створенні або вдосконаленні ЦНАП, збільшення кількості та підвищенні якості послуг.

Тренінгові програми та обмін досвідом– проведення навчань для керівництва громад, керівництва та персоналу ЦНАП, щоб вони могли ефективніше надавати послуги мешканцям громад. Окрім професійних аспектів включають ділову етику та гендерну рівність.

Інформування та залучення населення – посилення здатності громад інформувати про послуги у ЦНАП та залучати жителів до демократичних процесів у громаді.

Термін реалізації Проєкту: вересень 2021 року – вересень 2023 року. Проєкт впроваджується на усій території України за виключенням тимчасово окупованих територій.


Немає коментарів:

Дописати коментар