четвер, 23 грудня 2021 р.

Тернопільські підприємці отримають гроші на свої бізнес-плани


 22 грудня у Тернополі відбувся фінальний форум проєкту з підтримки малого та середнього підприємництва на території Тернопільської територіальної громади. На заході були презентовані бізнес-плани учасників проєкту, які були розроблені в рамках ініціативи. До 5-ти найкращих бізнес-планів, які  визначатимуть шляхом експертного оцінювання, отримають часткове фінансування.

Нагадаємо, що ініціативу реалізовують у партнерстві Тернопільська міська рада, громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» та Тернопільське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Основу економіки кожної громади становить малий та середній бізнес. Наскільки ефективно він працює, залежить наповнення місцевого бюджету, - а це кошти на тепло, нові дороги, оплату праці освітян, лікарів і т.д.  Тому завжди потрібно підтримувати ініціативи, що сприяють розвитку підприємництва та створенню нових робочих місць», – зазначив Руслан Фронц, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України. 

У проєкті брали участь 11  команд по 2-є учасників-представників малого та середнього підприємництва, які працюють на території Тернопільської громади.


Учасники проєкту підготували бізнес план, вдосконалили свої знання та вміння з кризового менеджменту, навчилися використовувати ІТ-технології та онлайн-платформ для організації та ведення бізнесу. Також учасники проєкту отримали бізнес-консалтинг та ІТ-консультації з питань діджиталізації їхньої роботи.

На конкурсній основі буде обрано до 5-ти найкращих бізнес-планів, які будуть частково профінансовані. Результати відбору стануть відомими через п’ять днів, саме стільки часу взяли для оцінювання члени конкурсної комісії.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства – Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові, Україні – зокрема надає додаткове фінансування та послуги з розвитку бізнесу, а також сприяє ефективному регулюванню підприємницької діяльності. У 2019 році Європейський Союз в межах ініціативи EU4Business підтримав 4 279 підприємців, які підвищили свій дохід на 406 мільйонів євро, створили 50 799 нових робочих місць, збільшили прибуток на 24,7% і експорт на 5%. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар