пʼятницю, 26 лютого 2021 р.

Сергій Надал висловив позицію АМУ щодо збільшення відсотку зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

 

25 лютого відбулося засідання Ради розвитку громад та територій за участі Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитро Разумкова, Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, керівництва Офісу Президента, членів Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, голів обласних державних адміністрацій та обласних рад, міських і сільських голів та голів територіальних громад. У заході взяв участь та виступив член Правління Асоціації міст України – Тернопільський міський голова Сергій Надал.

Сергій Надал відзначив, що Конгрес місцевих і регіональних влад може допомогти ефективніше працювати органам місцевого самоврядування, органам державної влади, а найголовніше — вирішити проблеми людей.

Тернопільський міський голова подякував за врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проект змін до Бюджетного кодексу України, а саме, збереження на постійній основі зарахування до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального.

Також він висловив позицію Асоціації міст України щодо необхідності у наступному бюджетному процесі збільшити частину ПДФО, яка буде зараховуватися до місцевих бюджетів.

Сергій Надал під час свого виступу також підняв проблему реорганізації професійно-технічних училищ:

«Органи місцевого самоврядування вже декілька років фінансують професійно-технічні училища, проте, до цього часу громади не мають права: повноцінно управляти ними, ні визначати спеціальності, майно цих закладів не належить громадам. Тому ми не маємо права робити реконструкції, ремонти та інші необхідні покращення. При наявності браку робітничих кадрів, ми могли би самостійно визначати перелік спеціальності, які є більш потрібні й таким чином забезпечити випускників необхідною роботою. Тому прохання завершити процес, тобто передати ПТУ в повне управління громадам, аби можна було ефективно оптимізувати їх роботу, забезпечити належне навчання й працевлаштування випускників цих закладів»

Наприкінці свого виступу міський голова Тернополя Сергій Надал наголосив:

«Попереду нас чекає багато викликів, які слід вирішувати разом. Адже у всіх нас єдина мета – сильна, незалежна, унітарна Україна».

Відео виступу Тернопільського міського голови Сергія Надала:


Нагадаємо, секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту ПУЛЬС та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%.

Немає коментарів:

Дописати коментар