середу, 31 липня 2019 р.

Позицію Асоціації міст України стосовно недоцільності проведення дострокових місцевих виборів – почуто та враховано


25 липня в Українському кризовому медіа-центрі відбулася прес-конференція, на якій Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан заявив, що місцеві вибори недоцільно проводити до завершення реформи місцевого самоврядування (читати більше та дивитися відео).
А вже 30 липня під час брифінгу керівник Офісу Президента України Андрій Богдан сказав, що необхідно закінчити реформу місцевого самоврядування – формування ОТГ, а вже після цього проводити вибори на місцевому рівні: 
«Частина виборів у ОТГ відбулася, частина не відбулася. Було б абсолютно логічно закінчити формування ОТГ», - наголосив Андрій Богдан.
Також керівник Офісу Президента на брифінгу зазначив, що реформа з децентралізації має бути завершена в тому вигляді, у якому вона була запланована, – з посиленням ролі громад у вирішенні питань їхньої життєдіяльності.
У коментарі для прес-служби АМУ Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан акцентував:
«Асоціація міст України вітає таку позицію, оскільки на даному етапі дуже важливим є завдання розбудувати в Україні місцеве самоврядування європейського зразка, що має достатньо повноважень та ресурсів для забезпечення комфортного і благополучного життя людей. Важливим інструментом досягнення цього є реформа з децентралізації – передача на рівень громад фінансів та адміністративних функцій для надання якісних сучасних послуг жителям. У центрі цієї реформи – люди, їх інтереси та потреби! Цей шлях вже розпочато і АМУ переконана, що Україна має його пройти. Адже спроможні громади є запорукою сильної держави»

Асоціація міст України продовжуватиме впевнено стояти на сторожі ОМС України й готова докладати максимум зусиль аби в Україні було спроможне місцеве самоврядування європейського зразка.




Немає коментарів:

Дописати коментар