пʼятницю, 5 липня 2019 р.

Керівники українських громад у Канаді вивчають досвід муніципалітету Четем-Кент


4 липня група учасників навчальної поїздки до Канади перебувала у муніципалітеті Четем-Кент (Chatham-Kent), який розташований  у південно-східній частині  провінції Онтаріо, неподалік кордону із США. Нагадаємо, у візиті бере участь Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.
Керівники українських громад зустрілися з мером Четем-Кент Даррін Канніфф (Darrin Canniff), представниками муніципалітету та місцевої Ради. Вони поспілкувалися щодо переваг та недоліків об’єднання, питань роботи муніципального уряду, діяльності місцевої Ради, розвитку інфраструктури. Також українська делегація відвідала комунальні об’єкти.
Цікаво, що 4 липня був оголошений Днем України в Четем-Кент. Символічна церемонія підняття українського прапора відбулася за участі голів ОТГ та представників муніципалітету.

Українська делегація також  взяла участь в урочистому відкритті SOAR Business Accelerator – інноваційного бізнес-центру міста Четем.

 
У візиті бере участь Заводський селищний голова Людмила Павлінська (Заводське є членом Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України), котра на своїй ФБ сторінці поділилась враженнями:
«У Ceteham-Kenr тепло зустрів делегацію з України!
Мер розповів нам про систему управління в муніципалітеті та оголосив День України в Четем-Кенті, це для нас велика честь. Четем-Кент- це об’єднана громада, яка створена 21 рік тому, до складу якої входять 23 населені пункти та 100 тис жителів.
На відміну від наших громад, тут інше управління та адміністрування! Муніципалітетом керує голова і 17 радників, а адміністративними справами керує головний адміністратор в інтересах громади. Головного адміністратора призначає рада, а він, в свою чергу, інших адміністраторів по галузях за рекомендацією радників. Ми розповіли про свої громади, та чому для нас важлива ця поїздка.
В Четем-Кенті розвинені агробізнес (олійні, зернові 75%), автомобілебудування (Форд, Лінкольн), нафтогазова галузь, альтернативна енергетика, IT-послуги.
Ще багато цікавого попереду…Далі буде...».



Навчальна поїздка представників громад-членів АМУ до Канади організована Федерацією канадських муніципалітетів (ФКМ) спільно проектами DOBRE, DESPRO, ПРОМІС і U-LEAD із фінансуванням від американського, канадського, німецького та швейцарського урядів.

Немає коментарів:

Дописати коментар