середу, 2 січня 2019 р.

Успіхи Тернопільщини у черговому виданні Асоціації міст України

Книга успіхів - це квартальна збірка за ІV квартал 2018 року. Видання здійснене в рамках Проекту ПУЛЬС, який Асоціація міст України реалізує за підтримки USAID.
У цьому випуску Книги успіхів опубліковано близько 80 історій, які демонструють позитивний вплив децентралізації на життя громад.
Отримавши завдяки реформам нові повноваження та ресурси, органи місцевого самоврядування мають можливість спрямовувати збільшені бюджети на покращення комфорту та підвищення якості життя у громадах. Зміни на краще  спостерігаються практично в усіх сферах – від освіти та охорони здоров’я до ЖКГ. 
У збірку потрапили й успіхи Тернопільщини, зокрема:
- м.Тернополя 
1. Індустріальний парк. 
У Тернополі виділено 15 га землі промислового призначення на вул.Микулинецькій для створення індустріального парку.
2. Тепловізор для ОСББ. 
У рамках "Громадського бюджету - 2018" для виявлення тепловтрат в будинках ОСББ Тернополя закуплено тепловізор, та інші приладдя для господарських потреб об'єднань, управителів житлового фонду та громадських будівель міста.
3. Нові маршрути приміського сполучення. 
Затверджено нові маршрути приміського сполучення Тернопільської тергромади. Населені пункти, що приєдналися до м.Тернополя, а саме: Малашовецька, Кобзарівська, Чернихівська та Курівецька сільські ради, за рішенням виконавчого комітету міськради, забезпечуються транспортним сполученням. Також жителі сіл, які приєдналися до Тернопільської міської територіальної громади, у всьому громадському транспорті міста користуватимуться пільгами та зможуть оформити "Карту тернополянина".
- Теребовлянської міської ОТГ
1. Нові стандарти освіти.
У 2018 році Теребовлянська міська ОТГ виділила близько 2, 75 млн. грн. для обладнання класних кімнат для першачків.
- Великогаївської сільської ОТГ
1. "Прозорий офіс" у сільраді.
У Тернопільській області заплановано відкрити п'ять ЦНАПів у форматі "Прозорий офіс". Перший відкрився у Великогаївській ОТГ. Створення таких офісів відбувається відповідно до програми Міністерства соціальної політики України. На облаштування ЦНАПу спрямовано майже 2 млн.грн.: 160 тис. грн - власні кошти громади, 840 тис. грн - субвенція з державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ та 1 млн. грн - кошти Мінсоцполітики.
Для всіх вже очевидно, що отримані громадами нові фінанси та нові повноваження стали новими можливостями для розвитку та руху вперед до підвищення якості життя українців. Органи місцевого самоврядування тепер самостійно вирішують, які потреби є першочерговими і на які проекти слід спрямувати кошти. Але дуже важливо навчитися ефективно управляти ресурсами, визначати пріоритетні напрями, планувати розвиток громади, - Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан

Немає коментарів:

Дописати коментар