середу, 15 березня 2023 р.

Відбулись Загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціація міст України


Сьогодні, 15 березня, відбулися Загальні збори Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України.

У заході взяли участь міські, селищні, сільські голови громад-членів АМУ в Тернопільській області, Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш, Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та команда Тернопільського РВ АМУ. Також на Загальні збори Тернопільського РВ АМУ завітав Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Мета Зборів - обговорити нагальні проблеми місцевого самоврядування, підсумувати роботу Асоціації міст України, Тернопільського РВ АМУ, зокрема, запланувати роботу регіонального відділення на 2023 рік.

Зі вступними словами звернулись: Голова Тернопільського РВ АМУ, Тернопільський  міський голова Сергій Надал, Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш та Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Голова Тернопільського РВ АМУ Сергій Надал відзначив:


«Вітаю учасників зборів Асоціації міст України. Сьогодні ми продовжуємо працювати завдяки нашим Збройним силам України, які нищать та виганяють окупантів з української землі. Наближають нашу перемогу разом з військовими і керівники органи місцевого самоврядування. На початку повномасштабного вторгнення розпочалося формування батальйонів територіальної оборони, підтримка ЗСУ, надання прихистку людям, які рятувалися від війни – все це відбулося у тому числі завдяки громадам та підтримці Асоціації міст України. На жаль, те, що було в планах громад до війни не вдалося реалізувати. Адже важливіше врятувати та зберегти людей і допомагати військовослужбовцям. Важливо зазначити, що нам вдається забезпечити роботу економіки, здійснювати діяльність підприємств, зберігати робочі місця, наповнювати бюджет і за рахунок цього допомагати фронту. Дякую правлінню Асоціації за роботу навіть у ті страшні перші дні війни. Наразі перед нами нові виклики, адже попереду – перемога, відбудова населених пунктів та можливості залучення нових інвестицій".

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш під час свого виступу відзначив дієвість діяльності регіонального відділення АМУ і важливість тих завдань, які здійснюються на благо громад.


 Водночас, Володимир Труш наголосив, яка велика відповідальність лежить сьогодні на головах громад і подякував їм за роботу.

"Ви приймали людей з окупованих територій, надавали свої транспортні засоби для евакуації, допомагали війську. І що не менш цінно - допомагали одне одному.  Зараз перед нами стоїть  завдання щодня підсилювати власну спроможність. І щоб ефективно досягати останнього, ми маємо  ще активніше працювати у питаннях господарства та  обороноздатності", - зазначив Володимир Труш.

Під час вітального слова Олександр Слобожан наголосив, що рік був непростим, але важливо, що вдалось ще більше згуртуватись і разом долати виклики:


"В єдності - наша сила", - наголосив Олександр Слобожан.

Під час заходу Олександр Слобожан вручив головам муніципалітетів-членів АМУ в Тернопільській області подяки від Голови АМУ Віталія Кличка. Зокрема, відзнаки отримали:


Тернопільський міський голова, Голова Тернопільського РВ АМУ Сергій Надал, Підволочиський селищний голова Віталій Дацко, Заводський селищний голова Людмила Павлінська, Лановецький міський голова Роман Казновецький.


Також Тернопільське регіональне відділення АМУ відзначило подякою низку громад за підтримку ініціатив Тернопільського РВ АМУ з надання гуманітарної допомоги для прифронтових та деокупованих громад України. Зокрема, подяки отримали: Бережанська міська громада в особі міського голови Бортника Ростислава Богдановича, Підволочиська селищна громада в особі селищного голови Дацка Віталія Геннадійовича, Збаразька міська громада в особі міського голови Полікровського Романа Степановича, Лановецька міська громада в особі міського голови Казновецького Романа Володимировича, Великогаївська сільська громада в особі сільського голови Кохмана Олега Андрійовича.




Олександр Слобожан детально розповів про роботу Асоціації міст України за 2022 рік. Відтак, під час свого виступу Виконавчий директор АМУ наголосив, що завдяки зусиллям АМУ у держбюджеті на 2023 рік вдалось не допустити втрат майже 70 млрд.гривень  для місцевих бюджетів.


Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ Руслан Фронц презентував роботу Тернопільського РВ АМУ за 2022 рік та окреслив плани на 2023 рік.


Під час заходу вдалось обговорити нагальні проблеми місцевого самоврядування та знайти шляхи вирішення деяких з них.

Також на захід завітав Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.


Мери Тернопільщини мали змогу задати наболілі питання, які стосуються освітньої сфери, зокрема про недостатність освітньої субвенції.



Під час заходу відбулось переобрання Голови Тернопільського РВ АМУ. Головою відділення повторно переобрано Тернопільського міського голову Сергія Надала. Також переобрали члена Правління АМУ. Новим членом Правління АМУ від Тернопільської області став Збаразький міський голова Роман Полікровський.


Наприкінці заходу відбулось жваве обговорення наболілих проблем, що стосуються місцевого самоврядування України.











У публікації використано також матеріали з сайту Тернопільської міської ради та фейсбук сторінки Тернопільської ОВА.

Немає коментарів:

Дописати коментар