пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

Тернопільське РВ АМУ стало партнером проєкту «Школа демократичного врядування для молоді»


Сьогодні у Центрі Науки Тернополя представили проєкт «Школа демократичного врядування для молоді», який реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» є продовженням попередніх двох проєктів – «Школа молодіжних лідерів громад» та «Публічне адміністрування в сфері молодіжної політики», які реалізовувалися в попередні роки.

«Ми сьогодні презентуємо проєкт, який направлений на підготовку фахівців з молодіжної політики з усієї України. Ми зможемо залучити 20 учасників – 10 представників органів місцевого самоврядування та 10 громадських активістів. На учасників чекають три освітні сесії, на яких вони навчаться ефективно працювати з молоддю, проєктному менеджменту та стратегічному плануванню. Ці знання та навики допоможуть правильно організувати молодіжну політику у громадах. Між сесіями учасники проєкту виконуватимуть практичні завдання, зокрема це проведення тренінгів для молоді та спільна реалізація проєктів. Підсумком навчання в програмі стане підготовка проєкту стратегії розвитку молодіжного середовища у громадах, які представлятимуть учасники, – розповів Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Учасниками проєкту можуть стати фахівці з громад та громадські активісти з усієї України віком від 20 до 35 років, які працюють з молоддю.

Учасники пройдуть комплексну програму навчання та зможуть напрацювати проєкт стратегічного документу, в якому визначатимуться основні напрямки розвитку молочного руху в тій чи іншій громаді. Також в рамках проєкту буде підготовлено довідник по роботі молоддю, у якому розміщуватимуться поради від експертів програми та досвід учасників.

«Ми партнери вже третього молодіжного проєкту, який організовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». На органи місцевого самоврядування базового рівні переноситься велика кількість повноважень та функцій, які раніше вони не виконували. Внаслідок цього появляється проблема з кадрами, які можуть надавати певні послуги. Завдяки проєкту «Школа демократичного врядування для молоді» вдасться активізувати громадськість в громадах та виявити людей, які зможуть працювати в органах місцевого самоврядування та запроваджувати нові підходи в управлінських рішеннях. Переконаний, це стане позитивним поштовхом для розвитку громад», – зазначив Ігор Гірчак, виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення «Асоціації міст України».


Перша сесія проєкту запланована на 16-18 грудня 2020 року. Відбір учасників проєкту розпочнеться 06 листопада. Усі новини про проєкт публікуватимуться на сторінці громадської організації у соціальній мережі Facebook та на сайті.

Проєкт «Школа демократичного врядування для молоді» реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням «Асоціації міст України» за підтримки фонду NED.

Немає коментарів:

Дописати коментар