середу, 2 травня 2018 р.

Роль Асоціації міст України відзначили на IV Європейському конгресі місцевого самоврядування


26-27 квітня 2018 року у Кракові проходив IV Європейський конгрес місцевого самоврядування (IV European Congress of Local Governments).
Європейський конгрес місцевого самоврядування є платформою для обміну думками, дискусій, зустрічей лідерів місцевого самоврядування і регіональних еліт із представниками державних адміністрацій, громадських організацій та бізнесу.
Цьогоріч у заході взяли участь майже 2000 людей, серед яких представники органів місцевого самоврядування, регіональні еліти, державні чиновники, керівники підприємств, громадські організації, журналісти з усієї Європи. Україна представлена на Конгресі чисельною делегацією.

Тернопільську область на Конгресі представляли: виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак та консультант Тернопільського РВ АМУ Максим Черкашин, міський голова м.Ланівці, міський голова м. Збараж Роман Полікровський, міський голова. м.Чортків Володимир Шматько, заступник міського голови м. Тернополя Леонід Бицюра, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та інші. 
Дуже різноманітна програма Конгресу, адже складається з семи тематичних напрямків: фінанси, суспільство, інновації, економіка, політика, навколишнє середовище, сектори туризму та сучасної сфери послуг.
На заході у ролі спікерів від нашої області виступили:
консультант з юридичних питань Тернопільського РВ АМУ Максим Черкашин, який взяв участь у дискусії на тему “Вплив культури на місцевий розвиток”;

заступник міського голови м. Тернополя Леонід Бицюра, який взяв участь у дискусії на тему “ Кінематограф як чинник просування та розвитку регіону ”;

міський голова м. Збаража, який представив туристичний потенціал м. Збараж.

Максим Черкашин під час свого виступу зауважив: «На сьогоднішній день практично відсутні програми підвищення кваліфікації для представників органів місцевого самоврядування. Якщо говорити про Україну, то лише Асоціація міст України намагається частково вирішити це питання, оскільки пропонує таке навчання». На завершення виступу консультант з юридичних питань Тернопільського РВ АМУ наголосив:

«Децентралізація дає громадам України нові можливості. Окрім того у нас чимало талановитих, творчих людей. У владу щодня приходять ті службовці, які справді змінюють села, селища і міста на краще. Наші міжнародні партнери готові допомагати нам досвідом, експертами, фінансовими та іншими ресурсами. Є всі передумови для ефективного розвитку – потрібна лише якісна співпраця, конструктивний діалог і всі вище перелічені проблеми будуть вирішені!».



Немає коментарів:

Дописати коментар