пʼятницю, 4 травня 2018 р.

Школи Тернопільщини у числі переможців еко-освітнього проекту "Компола"


3 травня Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак і Міністр освіти і науки Лілія Гриневич оголосили результати еко-освітнього конкурсу «Компола».
Серед 200 шкіл-переможців навчальні заклади в усіх куточках України: 12 шкіл-інтернатів, 22 опорні школи, 1 спеціалізована школа для дітей з особливими потребами та 165 загальноосвітніх шкіл .
У число переможців потрапили також школи Тернопільщини: Тернопільська загальноосвітня школа № 4, Теребовлянський навчально-виховний комплекс, Ілавченська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (Теребовлянського району), Чортківська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №2, Чортківська гімназія імені Маркіяна Шашкевича, Чортківська школа №5, Чортківська ЗОШ №6, Навчально-виховний комплекс "Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 - Дошкільний навчальний заклад", Навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-Гімназія" м. Хоростків.

На території цих навчальних закладів будуть встановлені компостери для переробки харчових відходів.
Компостери – баки для переробки на добриво харчових відходів, наприклад, зі шкільних їдалень. Їх встановлення у школах-переможницях триватиме до 1 вересня цього року.

Нагадаємо, "Компола" – спільний еко-освітній проект Мінприроди та МОН, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Збір заявок тривав із 10 по 24 квітня 2018 року. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк і успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.
Основна мета - дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію щодо відповідального споживання.
Джерело інформації.

Немає коментарів:

Дописати коментар