пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Безпека залежить від кожного


З жовтня 2017 року в трьох громадах Тернопільської області розпочалась реалізація проекту «Підвищення рівня підзвітності поліції та органів місцевого самоврядування перед громадами та налагодження діалогу через прийняття Комплексних програм розвитку безпеки у 18 територіальних громадах західних областей України» за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

В межах Тернопільської області даний проект реалізується Центром правових та політичних досліджень "СІМ" у партнерстві з Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України. Участь у проекті беруть: Шумська, Підволочиська та Лановецька об'єднані територіальні громади.

Пілотний проект з розробки комплексної програми безпеки був реалізований в територіальних громадах Самбірського району Львівської області у 2016 році. Про успіхи реалізації даного проекту учасники проекту дізнались безпосередньо від голови Самбірської районної ради Кімака Віталія Володимировича.

Протягом грудня 2017 – березня 2018 відбулись засідання фокус-груп у громадах-учасницях проекту. Аудиторія фокус-груп складалась із: членів виконкому ОТГ, депутатів, старост, представників комунальних підприємств громади, представників освітньої, медичної та правоохоронної сфер, пожежники, представники засобів масової інформації та активні мешканці громади, яким не байдуже майбутнє своєї  ОТГ.


Протягом цих засідань фокус-груп було напрацьовано матеріал, який містить комплексний погляд на безпеку на території громад.
«Під словом «безпека» криється дуже багато: освітленні вулиці, якісне дорожнє покриття, наявність тротуарів та пішохідних переходів, наявність облаштованих автобусних зупинок, придатність питної води, наявність дорожньої розмітки, освітленість вулиць, вирішення питання з безпритульними собаками та багато іншого», - запевняє колектив Центру правових та політичних досліджень "СІМ" та виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак .


Немає коментарів:

Дописати коментар