середу, 13 грудня 2017 р.

Підсумки децентралізації за 2017 рік та плани на 2018 рік обговорили в національному прес-клубі реформ

11-12 грудня 2017 року Журналісти з Тернопільщини взяли участь в національному прес-клубі реформ «Децентралізація: підсумки та досягнення 2017 року, завдання на наступний рік», що проходив у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Зі вступним словом до учасників звернувся виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, який розповів про досягнення Асоціації міст України у 2017 році, про формування Держбюджету на 2018 рік. Основним спікером заходу став Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У своєму виступі він наголосив, що децентралізаційна реформа буде і надалі однією з пріоритетних у 2018 року.

Перед присутніми вступив також Голова Асоціації міст України Віталій Кличко, який розповів про  здобутки, які вдалось відстояти для місцевого самоврядування у проекті Держбюджеті на 2018 рік, висловив свої сподівання щодо завершення секторальних реформ та ухвалення низки надважливих законів для органів місцевого самоврядування в Україні.

Одним зі спікерів була Народний депутат України, представник Асоціації міст України у Верховній раді Оксана Продан, яка детально розповіла про принципи наповнення місцевих бюджетів, які вдалось відстояти для громад у Держбюджеті на 2018 рік. 
Учасники заходу також були детально ознайомлені із новим законом «Про освіту», про який розповіла аналітик АМУ з питань освіти Людмила Мозгова. 
Аналітик АМУ з питань ЖКГ Олег Гарник розповів про правила, за якими надаватимуться житлово-комунальні послуги у зв’язку з прийняттям нової редакції Закону «Про житлово-комунальні послуги».
Журналісти також мали змогу відвідати Будинок Уряду, у якому, після екскурсії, відбулася презентація платформи «Єдиний голос». В урядовому прес-центрі представники медіа зустрілися з народним депутатом Вадимом Денисенком, який є представником Уряду у парламенті, а також Державним секретарем Кабінету Міністрів України Володимиром Бондаренком.

Під час заходу виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан нагородив грамотою Асоціації міст України Омельчук Аллу, директора ТОВ "Інформаційний центр "Новини Шумщини" у категорії "За привернення уваги суспільства до успіхів об’єднаних територіальних громад".
Відео прес-клубу за посиланням https://fex.net/#!183697955818.

Немає коментарів:

Дописати коментар