четвер, 21 грудня 2017 р.

Особливості трудового законодавства вивчали на практикумі у Тернополі


21 грудня 2017 року в Тернопільському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства для голів, заступників голів ОТГ та керівників профільних підрозділів ОТГ Тернопільщини на тему: «Повноваження органів місцевого самоврядування в сфері дотримання трудового законодавства». Захід відбувався в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

У ході заходу мова йшла про:
- Новації в законодавстві про працю.
- Стан додержання трудового законодавства в Тернопільській області.
- Децентралізація повноважень в сфері контролю за додержанням трудового законодавства.
- Реалізація органами місцевого самоврядування контрольних повноважень за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.
- Особливості здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.
Учасники практикуму активно обговорювали підняті питання, ділились тим, як саме дотримується трудове законодавство у їхніх громадах, висловлювали занепокоєння через велику кількість незайнятого населення, радились як уникати еміграції працівників за кордон.

Модераторами семінару виступили Рус Наталія Олександрівна - начальник Управління Держпраці у Тернопільській області та Хаварівський Ігор Володимирович - начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Тернопільській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар